2020 Pritzker Ödülü’ne Özel Film Gösterimi

Pritzker Mimarlık Ödülü, 2020 kazananları Yvonne Farrell ve Shelley McNamara onuruna özel bir film gösterimi organize ediyor.

Fotoğraf: Andrea Avezzu / Venice Biennale

6 Ekim günü, Türkiye saati ile saat 17:00’de Pritzker Ödülü’nün resmi sitesinde yayınlanacak olan filmin, ödül sahibi mimarların mimariye dair düşüncelerini ortaya koyan ve ödülün anlam ve önemini ele alan bir çalışma olduğu belirtiliyor. Belgesel türünde hazırlanan ve geleneksel ödül töreninden izler taşıyan film, ödül kazananlara ait çalışmaların daha önce hiç görülmemiş görüntülerini de barındırıyor.

Pritzker Ödülleri’nin geçmiş yıllarda düzenlenen törenleri dört kıta ve on altı ayrı ülkede; aralarında UNESCO Dünya Mirası alanlarını, sarayları, devlet başkanlarına ait konutları ve tamamlanmamış yapıları da bulunduran, mimari ve ve tarihi açıdan önem taşıyan mekanlarda gerçekleştirildi. Ancak organizasyonun kırk iki yıllık tarihinde bu yıl ilk kez ödül töreni düzenlenmeyecek. Tören yerine film gösterimi ile kutlanacak olan Pritzker Ödülü’nde katılımcılar, dünyanın farklı yerlerinde kaydettikleri konuşmaları ile kutlamayı zenginleştirecekler.

Etiketler

Bir yanıt yazın