2019 Dünya Mimarlık Günü Teması: “Mimarlık… Herkes için Konut”

Sonya Dyakova, Dana Whabira ve Chris Ware'in jüri üyesi olduğu Uluslararası Poster Tasarımı Yarışması'nın kazananı, dünyanın dört bir yanından gelen 100 başvuru arasından Huda Gharandouqa oldu.

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından 2 Nisan’da ilan edilen, “Architecture… housing for all (Mimarlık… herkes için konut”) temalı yarışmanın bu yıl ki kazananı siyah beyaz tasarımı ile Huda Gharandouqa oldu.

Yarışma, mimarların erişilebilir konut problemine nasıl katkı koyabilecekleri, New Urban Agenda (Yeni Kentsel Gündem)’in uygulaması ve Sustainable Development Goals (SDGs) (Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri) üzerine odaklanıyor.

Işıklı pencerelerde kontrastlanmış insan figürleriyle siyah-beyaz bir apartman binasını tasvir eden Gharandouqa’nın modüler şekilleri kentsel yaşamı ve “topluluk hissini” yansıtıyor.

Huda Gharandouqa, en basit formların en büyük değişiklikleri yarattığını ve “dünyanın karşılaştığı korkunç koşullar göz önüne alındığında basit şekillerin ve esnek kalıpların günümüz mimarisinin ve kentsel gelişiminin temeli olması gerektiğini” vurguluyor.

Poster, bu yıl ki 7 Ekim programları ve aktivitelerinin birleştirici görsel kimliği olarak kullanılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın