2017’nin Oscar Adayı Evleri

İnstagram'dan takip ettiğimiz @fplancroissant, filmlerdeki mekanların üç boyutlu mimari çizimlerini yapıyor. İşte dün gece sahiplerini bulan Oscar Ödülleri'nde adı geçen filmlerdeki evlerden bazıları:

La la Land (Mia’nın evi)
La la land filmindeki Mia’nın (Emma Stone) arkadaşlarıyla beraber yaşadığı ev. Emma Stone daha Ryan Gosling ile tanışmamıştır ve kızlar bir akşam partiye çıkmak için hazırlık yaparken, izleyenler olarak Mia’nın evini gezme fırsatı yakalarız.


Toni Erdmann (Ines’in Evi)
Diğer bir evimiz yabancı dildeki oscar adaylarından olan Toni Erdmann’dan. Çılgın babası çıkagelmeden önce olağan hayatına devam eden, iş kadını Ines’in Romanya’daki apartman dairesi:


Elle (Michèle Leblanc’ın evi):
Türkçe’ye “o Kadın” olarak çevrilen psikolojik dramada Isabelle Huppert’ın oynadığı Michèle karakterinin eviyle olan ilişkisi önemli bir yer tutuyor. Öyle ki filmin evde olup bitenlerden kurulu olduğu bile söylenebilir. Michèle bahçe içindeki bir şehir villasında tek başına yaşıyor.


Fences (Troy, Rose ve Cory’nin evi):
1950’lerde Amerika Birleşik Devletleri’nde geçen hikayede Troy ve Rose çiftinin, oğulları Cory ile beraber yaşadıkları; etrafına filme ismini veren çitlerin örüldüğü ev.

Etiketler

Bir yanıt yazın