2017’de En Çok Okunan Söyleşiler

2017'de Arkitera.com'da en çok okunan 5 söyleşiyi yeniden incelemek ister misiniz?

İlgiyle takip edilen, Arkitera ekibinin de büyük keyifle emek sarf ettiği, Arkitera.com’da yayınladığımız söyleşiler arasından, bu yıl da en çok okunan ilk 5’ini derledik. 2017’nin en çok okunan 5 söyleşisi şöyle sıralandı:

“Ankara Apartmanları Cumhuriyet’in Gelişiminin Önemli Bir Fiziksel Tanığı”


Dikkatimizi çeken sosyal medya hesaplarıyla yaptığımız söyleşilerin yer aldığı Takip Ettiklerimiz serisinde Twitter’da, @AnkaraApartman* hesabından 2015 yılından beri paylaşım yapan “Ankara Apartmanları” ile, başkentin sivil mimari geçmişinin yegane mirası ve tanığı olan apartmanları konuşmuştuk. *Ankara Apartmanları’nın twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

“Tüm Projelerimin Ortak Paydası Mekan Sürekliliği ve Keşif”


Emir Drahsan Architecture / Planning ofisinin kurucusu, Emir Drahşan 2016 yılında Arkitera Genç Mimar Ödülü’ne layık görüldü. 2005 yılında Alexandre Schrepfer ile birlikte LEAinvent ofisini kuran ve 2013 yılından itibaren kendi ofisinde çalışmalarına devam eden Emir Drahşan ile nerdeyse çocukluğuna dayanan mimarlık serüveni ve idealleri üzerine konuşmuştuk.

“Kayseri, Dergilerde Gördüğümüz Projelerin Yanından Geçtiğimiz Bir Kentti”


2017’nin Ocak ve Şubat ayları boyunca yapılan Süperkent Kayseri dosyamızın üçüncü konuğu, Kayseri’de 10 sene süren meslek yaşamından sonra ofisini İstanbul’a taşıyan Bahadır Kul olmuştu. 1995 yılından 2010’a kadar Kayseri’de yaşamış olan; 2010 yılından bu yana, mimarlık çalışmalarına İstanbul’da Bahadır Kul Architects’te devam eden Bahadır Kul, üniversite öğrenimi için geldiği Kayseri’de geçirdiği öğrencilik yıllarında kenti nasıl gözlemlediğini, kentin günümüze kadarki değişimi konusundaki görüşlerini anlatmıştı.

“Biz Tek Bir İsim Üzerine Kurulmuş Bir ‘Starchitect’ Büro Değiliz”


Çoğunlukla, yaptıkları havalimanı projeleriyle tanınan ofis GMW MIMARLIK’ın ortakları Ali Evrenay Özveren, Pınar İlki Emekçi ve Dicle Demircioğlu ile ofisin kurulma hikayesi ve güncel projeleri üzerine konuşmuştuk.

“Mimariyi Oluşturan Şey Hem Fiziksel Hem de Dilsel Bağlamdır”


Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerin oluşturduğu Eskiz Kulübü 2015 yılında, 1965 dönemi öğrencilerinin duvar gazetesi olarak çıkarttıkları Oylum’u canlandırmış ve ”yeniden” teması ile ilk yayınını yapmıştı. Dönemlik olarak çıkarılan derginin Şubat sayısında Oylum ekibi “bağ” temasıyla yola çıktı. Derginin tamamına buradan ulaşabilirsiniz. Karadeniz Teknik Üniversitesi Eskiz Kulübü tarafından çıkarılan Oylum Dergisi’nin ikinci sayısında, ekibin Peter Eisenman ile yaptığı söyleşi de yer alıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın