2017’de En Çok Okunan Mimarlar ve Ofisler

2018 için geri sayımımız sürerken, geçtiğimiz yıl içerisinde Arkitera'da en çok okunan mimarlar ve ofisleri belirledik.

“Arkitera.com’da 2017” etiketi altında Arkitera’nın 2017 yılını özetlemeye devam ediyoruz. Okunma sayıları üzerinden istatistikleri incelediğimizde, Arkitera’da 2017 yılı boyunca en çok okunan mimarlar listesi şu şekilde karşımıza çıkıyor: 

Emre Arolat

Emre Arolat Architects ortaklarından mimar Emre Arolat’ın Sancaklar Camii, Arkitera’nın yıl içerisinde en çok okunan projelerinden biri oldu. Heval Zeliha Yüksel, Ekim ayında İstanbul Resim Heykel Müzesi üzerine Arolat ile bir söyleşi gerçekleştirmişti

Cengiz Bektaş

Ünlü sanatçı ve mimar Cengiz Bektaş ile Mayıs ayında Denizli üzerine bir söyleşi gerçekleştirmiş, Temmuz ayında da Aydın’da yer alan “Afrodisyas Ek Müzesi” projesini paylaşmıştık. 

Murat Kader

Murat Kader İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü’nden 1991 yılında mezun olmuş, 1994 yılında ise Pennsylvania Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesini almıştır. 1995 yılından itibaren iki design group’un çok sayıda projesinde öncül rol oynamaktadır.

Han Tümertekin

Türkiye başta olmak üzere, Hollanda, Japonya, Birleşik Krallık, Fransa, Çin, Moğolistan ve Kenya’da projeler gerçekleştirmiş olan Han Tümertekin İstanbul’da Mimarlar ve Han Tümertekin Proje Danışmanlık Hizmetleri, Strasbourg’da da Atelier Han Tumertekin büroları çerçevesinde mimari etkinliğini sürdürüyor.

Turgut Cansever


Türkiye mimarlık tarihinin önemli mimarlarından Turgut Cansever, 2009 yılında aramızdan ayrılmıştı. Mimar Mehmet Öğün, Cansever’in henüz on altı yaşındayken vermiş olduğu bir röportajı 2017 yılının Mart ayında sosyal medya üzerindan paylaşmıştı. 

Arkitera’nın 2017 yılı okunma istatistiklerine baktığımız zaman, şu beş mimarlık ofisi öne çıkıyor:

Tabanlıoğlu Mimarlık

1990 yılında Murat Tabanlıoğlu ve babası Hayati Tabanlıoğlu tarafından kurulan ofis, 1995 yılından beri Melkan Gürsel ortaklığında çalışmalarına devam ediyor.

EAA-Emre Arolat Architecture 

EAA-Emre Arolat Architecture, 2004 yılında Emre Arolat ve Gonca Paşolar tarafından İstanbul’da kuruldu. 

TAGO Mimarlık 

Tatsuya Yamamoto ve Gökhan Aktan Altuğ ortaklığında 1995 yılında kurulan tasarım firması, mimari proje, dekorasyon ve danışmanlık alanlarında hizmet veriyor.

Teğet Mimarlık 

Teğet Mimarlık Limited Şirketi, 1996 yılında Ankara’da kuruldu, ofis 2000 yılında İstanbul’a taşındı. Ofis proje yarışmalarında kazandığı ödüllerin yanı sıra 2009 ve 2013 yıllarında Ulusal Mimarlık Ödülünü aldı. 

Kreatif Mimarlık

Kreatif Mimarlık 1995 yılında İstanbul’da mimar Aydan Volkan, mimar Selim Cengiç ve inşaat mühendisi Mehmet Cengiç, tarafından kuruldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın