2017’de En Çok İlgi Çeken Projeler

2017 biterken, sene boyunca Arkitera'da yayınlanan projelerden en çok görüntülenen 5'ini belirledik.

2017’de Arkiteracom’un “en”leri sıralamasına İzmir’den bir, İstanbul’dan iki, Mardin ve Ankara’dan birer proje girdi.

Narlıdere Evi

2017’nin en çok görüntülenen projesi Narlıdere Evi, Boran Ekinci Mimarlık tarafından tasarlandı. İzmir’in Narlıdere İlçesinde, mandalina bahçeleri komşuluğundaki bir arazide yer alan ev; geniş bir kabuğun altında tasarlanmış, seffaf yüzeylere sahip geçişken mekanlardan oluşuyor.

Bahriye Üçok Anaokulu

Dilekci Mimarlık (DDA) tasarımı anaokulu projesi 2017’de arkitera’da en çok görüntülenen ikinci proje oldu. Öğrencilere, okula gelirken tecrübe ettikleri yapılı çevrenin tersine, kendi ölçeklerinde bir yapı sunan okul; sürdürülebilirlik ilkelerine entegre bir mekan sağlamayı hedefliyor.

Apartman 18

Sıralamanın üçüncü projesi Apartman 18, Erenköy’de Bağdat Caddesi’ne açılan Ömer Paşa Caddesi’nde yer alan on katlı bir konut yapısı. Aytaç Architects’in tasarladığı apartmanın bina çekirdeğini sarmalayarak yükselen bina kabuğunda, asma bitkisinin direğe sarılmasına gönderme yapılmış.

Zinar Dağ Evi

Deep Mimarlık tarafından tasarlanan ve Mardin’de inşa edilen  Zinar Dağ Evi, 2017 sıralamasına girenlerden oldu. Proje özellikle formu ve proje açıklama metnindeki “tarihi Mardin Evi” göndermesi üzerinden tartışma yaratmıştı.

Villa Seyhan

İkikerebir tarafından Ankara, Gölbaşı’nda tasarlanan yapı, L şemaya sahip. Yapının ortak yaşama mahalleri karşı parsellerde yer alan villaların arasından gölü görecek şekilde, yatak odaları ise göl tarafına paralel, bahçeyle görsel ilişkiyi maksimize edecek şekilde planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın