2017 İnşaat Sektörü Gelir Araştırması Raporu Yayınlandı

Teknoloji şirketi ClearEdge3D, küresel ölçekte mimarlık, mühendislik ve inşaat alanlarında çalışan 6.500 profesyonel üzerinde yaptığı gelir araştırmasını yayınladı.

Mimarlık, mühendislik ve inşaat alanlarında çalışanların kazançlarındaki temel bölgesel farkları ortaya koyan 2017 Mimarlık/Mühendislik/İnşaat Endüstrisi (AEC Industry) Gelir Araştırması yayınlandı. 6.500 profesyonelin yanıtladığı anketlerden elde edilen bilgilerin çaprazlama yöntemiyle sunulduğu araştırmada bölgelere, cinsiyete, eğitime göre maaş farklılıkları ortaya koyuluyor.

Mimarlık, mühendislik, inşaat sektörlerinde çalışan 6.500’den fazla çalışanın dahil edildiği araştırmada ABD’den %67, Avrupa’dan %14, Afrika’dan %3 ve Güney Amerika’dan %1 oranında profesyonel yer alıyor.

Araştırmada bölgelere göre maaş farklılıkları dikkat çekiyor. Orta Doğu ve Afrika’da çalışanların yılda 50.000 Dolar’ın altında, diğer bölgelere oranla da en düşük ücretleri kazandığı görülürken Kanada ve ABD’de çalışanların %32’si yılda 100.000 Dolar’dan fazla kazanıyor.

Maaş, deneyim ve eğitim üzerine detaylanan raporda aynı zamanda cinsiyet farkı üzerinde de duruluyor. %90,4 erkek, % 9,3 oranında kadın çalışanın yer aldığı araştırmada, kadınların, daha deneyimli ve eğitim seviyesi yüksek olmalarına karşın erkeklerden daha az kazandığı ortaya koyuluyor.

Raporun tamamını buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın