“2017 Art of Building Yılın Fotoğrafçısı” Ödülü Mehmet Yasa’nın Oldu

Art of Building (Yapı Sanatı) mimari fotoğraf yarışmasında dünya birinciliğinin sahibi, internet üzerinden yapılan oylama sonucunda binlerce oy alan "Kulenin Gözü" adlı fotoğrafıyla İzmirli profesyonel fotoğrafçı Mehmet Yasa oldu.

Yasa’nın İtalya’nın Verona şehrinde çektiği fotoğraf oyların %72’lik kısmını alarak kendisine “2017 Art of Building Yılın Fotoğrafçısı” ünvanını kazandırdı.

Mehmet Yasa, sosyal medya hesaplarında: “Bu ünvanı kazanmak ve birçok insanın benim için oy kullanması inanılmaz bir deneyim. Ayrıca bu ödülü kazanan ilk Türk fotoğrafçı olduğum için onur duyuyorum. Bu ilham verici yarışma, çevremizdeki binaların fotoğraflarını çekmek için, beni yeni ve yaratıcı yollar bulmaya teşvik ediyor. Fotoğrafıma oy veren herkese çok teşekkür ediyor, diğer finalistleri kutluyorum” ifadelerini paylaştı.

İngiltere’de bulunan Chartered Institute of Building (CIOB) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen The Art of Building fotoğraf yarışması, yapıların yaratıcılık ve güzelliklerini sergilemeyi amaçlıyor. Her yıl, dünyanın bir çok yerinden amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, Yılın Fotoğrafçısı ünvanını kazanabilmek için yarışmaya katılmaya teşvik ediliyorlar.

CIOB başkanı ve yarışmanın jüri üyesi Rebecca Thompson kurumun resmi web sitesinde “Her yıl dünyanın bir çok yerinden endüstrimizin yaratıcılığını objektifleriyle yakalayan fotoğrafçılarımızın yüksek katılımı bizi şaşırtıyor. Mehmet Yasa’nın fotoğrafı yapıların yaratıcılığını mükemmel bir şekilde sergileyerek sektörümüze çok büyük bir katkıda bulunmuştur. Bu eser, farklı perspektiflerin etrafımızdaki binaları algılama biçimimizi nasıl etkilediğini gözler önüne sermektedir” açıklamasında bulundu.

Mehmet Yasa fotoğraf çalışmalarını mimar ve fotoğrafçı olan eşi Zeren Yasa ile birlikte ZMYASA Mimari Fotoğraf çatısı altında sürdürüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın