2016 Olimpiyat Oyunları için Suyu Geri Dönüşüme Sokan Golf Tesisi

Brezilyalı Mimarlık Ofisi Rua Arquitetos Rio 2016 Olimpiyat Oyunları için yaptığı golf alanını tamamladı. Ağaç formundan ilhamla tasarlanan üst örtü alanın sulanması için yağmur suyunu topluyor.

Sayıları 4 olan olimpik ve paraolimpik oyun alanlarından biriyle araya giren bir gölle ayrılan golf sahası Barra da Tijuca’da yer alıyor. Alan yaz olimpiyatları boyunca hem erkek hem kadın sporcuları konuk edecek.

Rua Arquitetos’dan Pedro Évora ve Pedro Rivera, 2012’de tesisin tasarımı için açılan yarışmayı, sıcak ve nemli iklimde aşırı su tüketimini engelleyen tasarımlarıyla kazanmışlardı.

Mimarlar su tasarrufu sağlamak için, tesisi su geçirmez kumaş gerilmiş çelik kolonlardan oluşan üst örtünün altındaki çim avlunun etrafına topladılar.

Bu elemanlar hem iç hem de dış alanda gölge sağladıkları gibi, aynı zamanda yağmur suyunun geri dönüşümünü sisteme entegre ediyorlar.

Ağaç şeklindeki strüktürlerden akarak aşağıdaki su tanklarında toplanan su yeşil yol boyunca pompalanmaya hazır hale geliyor.

Tasarımı yapan ikili projeye dair:

Golf bir denge ve dikkat oyunu, mimarlığı için de aynısının geçerli olduğuna inanıyoruz.

diyor ve ekliyor:

Konforlu bir balkon gibi düzenlenen, peyzaj, hacim ve kullanıcı arasındaki sınırları eriten bir bina tasarlamaya karar verdik. Bu nedenle etrafındaki programı düzenleyecek, mekânı örten büyük bir örtüyle taçlandırılmış bir plaza oluşturduk. Yarı saydam çatı yağmur suyunu yakalıyor ve gölge sağlıyor.

Küçük bina 18 delikli golf sahasının girişinde yer alıyor. Alana varan ziyaretçiler tasarlanmış peyzajın geniş açılı manzarasıyla karşılanıyorlar.

Spor salonunu, soyunma odalarını, resepsiyonu ve dükkânı geçen yol ofislere ve sosyal alanlara varıyor. Yapılar Brezilya iklimine uyum sağlamak için pek çok diğer özelliği bünyelerinde barındırıyor.

Ahşap güneş kırıcılar pencereler boyunca dikey çizgiler oluşturarak direk gelen güneş ışığını hafifletiyorlar. Bazı duvarlarda kullanılan, cobogó denilen bir tür delikli seramik rüzgarın akışına izin veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın