2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu Başladı

TÇMB'nin 2002 yılından beri 'BETONART' çatısı altında mimarlık kültürü için sürdürülebilir bir proje olarak yürüttüğü eğitime yönelik atölye çalışması "Betonart Mimarlık Yaz Okulu" bu yıl 13. kez düzenleniyor.

12-23 Ağustos tarihleri arasında ŞANALarch’ın küratörlüğünde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek atölye bugün açılış konuşmaları ile başladı.

Ferhan Yalçın’ın yürütücülüğünü yaptığı atölyede Ali Kemal Terlemez, Orkun Beydağı, Ozan Önder Özener moderatör olarak yer alıyor. Bu yılın teması olan ‘Bağlantı’yı küratörler şöyle detaylandırıyor;

“Bağlantı, diğer nesne/özne/kişi/topluluğa dair ilişkileri tanımlar. Bağlantılar, belirli bir nokta/zamandaki yerel durum/geometri ile başka bir nokta/zamandaki yerel durum/geometri arasındaki karşılaştırmada merkezi önemdedir. Hızlandırılmış Betonart 2014 Yaz Okulu’nda, ‘bağlantı’ Afyon Kocatepe Üniversitesi Kampusü’ndeki sosyal değeri artırmak için, fiziksel düzeyde kentsel tasarım, mimari tasarım kavrayışı ile araştırılacaktır. Yaz okulu, seminer programı ile desteklenen belirli segmentlerle bütüncül bir süreçte ilerleyecektir. Hızlı bir şekilde programı gerçekleştirmek, toplu bir vizyon yaratmak için yüksek seviyede işbirliği ve farklı generative programlarda hakimiyet gereklidir.”

2014 Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nu Instagram, Twittter ve Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın