2013’ün En Dikkat Çeken Projeleri

2013 yılı dopdolu geçti.

Mimarlık ve kent gündemi adına hem olumlu hem de olumsuz birçok gelişme oldu. Biz de Arkitera.com olarak bu gelişmeleri tarafsız ve adil biçimde duyurmaya çalıştık. 2014’e sayılı günler kala 2013 yılı boyunca gündemi yakalayan, beğenilen, sıkça tartışılan konuları sizler için derlemek istedik. 2014’ün ilk gününe kadar Arkitera.com’un haber, proje, söyleşi, yarışma ve görüş bölümlerinden seçtiğimiz en iyi 5 yayını sizlerle paylaşacağız. Serimize 2013’ün en çok izlenen 5 projesi ile başlıyoruz.

Palivor Çifliği

Palivor Çiftliği, Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde, Bulgaristan sınırına yakın bir noktada Karadeniz’in göz alıcı plajlarının bulunduğu İğneada’ya 11 kilometre mesafede bulunan 6 besi çiftliği ve 4 bağ evinden oluşan özel bir çiftlik. Oral Mimarlık ve Avcı Gayrimenkul işbirliğiyle gelişen Palivor Çiftliği, eko-yaşam deneyimini sunuyor.

Double Tree by Hilton – Old Town

BG Mimarlık tarafından tasarlanan Double Tree by Hilton – Old Town oteli, Beyazıt’ta Tarihi Yarımada Suriçi’nde Bizans döneminden bugüne kadar önemini sürdüren ana arter üzerinde yar alıyor. Aynı zamanda dönemin önemli yapılarından Sedad Hakkı Eldem’in tasarlamış olduğu fakülte yapısı ile karşılıklı konumlanıyor.

Mi’Costa Boyalık Residences

“Mi’Costa Boyalık Residences”, Uras Dilekçi Mimarlık tarafından bir yelkenli güvertesinden esinlenilerek ve doğanın renklerini en iyi yansıtan beyaz esas alınarak tasarlandı. Mi’Costa projesi İzmir Çeşme Yarımadası’nın en güzel plajlarından biri olan Boyalık Plajı üzerinde. 

Loft Bahçe

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ve Levent’te bulunan Loft Bahçe, 2011 RIBA Ödülü’nü kazanan projeler arasında yer aldı. İstanbul’da, kentin merkezi iş alanı olan gelişen Maslak-Levent aksında, loft konseptiyle inşa edilen ilk dönüşüm projesi olan Levent Loft’un devamı olarak Loft Bahçe bu defa “soft loft” konsepti ve iç bahçeleriyle şeffaf bir konut bloğu olarak yükseliyor. 

Trump Towers

Brigitte Weber Architects tarafından tasarlanan Trump Towers, İstanbul’un iki yakası arasında önemli bir aktarma noktası ve iş merkezi haline gelen Şişli sınırları içinde, Mecidiyeköy’de bulunuyor. Bağımsız gibi görünen iki kütlenin, ortalarındaki daha şeffaf kütle etrafında birbirine zıt yönlerdeki hareketi ile narin bir yapıya kavuşuyor. E5 üzerinde yol alan biri, kuleyi kendi çekirdeği etrafında hareket ediyormuş gibi algılıyor. Ortadaki kütlenin şeffaf olması çekirdek içine doğal ışık alınmasını da sağlıyor.


Etiketler

Bir yanıt yazın