2013’ün En Çok Konuşulan Yarışmaları

2013 yılının "en"lerini derlemeye "Yarışma"lar ile devam ediyoruz.

Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması

2013 yılında şüphesiz en çok konuşulan yarışma Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Eğitim Kampüsleri Yarışması oldu. Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması’nda idarenin, Birinci Ödül müellifleri ile anlaşamadığı durumlarda, 2. Ödül, 3. Ödül ve Mansiyon kazanan proje müellifleriyle anlaşması mimarlık ortamınca çok konuşuldu.


Malatya İkizce Eğitim Kampüsü Mimari Proje Yarışması Birinci Ödül

İzmir Kalkınma Ajansı Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması

İzmir Kalkınma Ajansı’nın yeni ofis binasını elde etmek için açtığı yarışmada Ömer Emre Şavural, Fatih Yavuz, Seden Cinasal Avcı, Ramazan Avcı, Betül Dönmez, Yucel Sala’dan oluşan ekibin projesi birinci seçildikten sonra aşağıda belirtilen nedenden dolayı diskalifiye olmuştu.

“Birinci ödülü alan 79 sıra, 13651 rumuz numaralı proje müelliflerinin asli jüri üyesi Tamer Başbuğ ile süren iş ortaklığı nedeni ile şartnamenin 5. Yarışmaya Katılım Koşulları (c) bendindeki “Jüri üyeleri ve raportörlerle bunların 1. derecede akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak” şartını taşımadığı anlaşılmıştır.”


İzmir Kalkınma Ajansı Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Birinci Ödül Maketi

Çanakkale Karasal-Sayısal Yayın Kulesi Uluslararası Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması

Çanakkale Valiliği tarafından açılan yarışma, uzun yıllar sonra açılan ilk uluslararası yarışma olması nedeni ile önem taşıyor. Yarışmaya tüm dünyadan toplam 144 portfolyo gönderildi ve sekiz ekip seçildi, bu ekipler Çanakkale’nin yeni anten kulesinin tasarımı için yarışacaklar.

Kurbağalıdere Vadisi Fikir Projesi Yarışması

Kadıköy Belediyesi tarafından Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM’ye tepki olarak açılan yarışmada verilen ödül miktarı 400.000 TL idi. Bu miktar 2007’den beri açılan yarışmalarda verilen en büyük ödül miktarlarından biriydi.


Kurbağalıdere Vadisi Fikir Projesi Yarışması Eş Değer Ödül

Annemin İşi Benim Geleceğim: “Borusan Neşe Fabrikası” Mimari Proje Yarışması

Borusan Holding, “Annemin İşi Benim Geleceğim” sosyal sorumluluk projesi dâhilinde 10 ilde kuracağı “Borusan Neşe Fabrikası” adlı kreş ve gündüz bakım evleri için mimari tasarım yarışması düzenledi. 900’den fazla şartnamenin alındığı yarışmaya 188 proje katıldı. Özel sektör tarafından eğitim yapısı kategorisinde düzenlenen ilk yarışma olması nedeniyle önemli bir yarışmaydı. 


Borusan Neşe Fabrikası Mimari Proje Yarışması Birinci Ödül

Etiketler

Bir yanıt yazın