2013 Yılından Bugüne “Yarışmayla Yap”ılanlarda Son Durum

Son yıllarda düzenlenen yarışmaların uygulama sürecinde hangi aşamada olduklarını proje ekiplerine sorduk.

Çanakkale Belediyesi Kent Meydanı ve Çevresi Düzenlenmesi “Yeşil” Kentsel Tasarım Proje Yarışması

Çanakkale Belediyesi, kent meydanı ve çevresi düzenlemesi için 14 Haziran 2013 tarihinde bir kentsel tasarım yarışması ilan etmişti. Yarışmayı, Bülent Tarım, Köksal Aksoy, Bülent Çetin, Hakan Özbek, Mustafa Alper Aykam, Başak Taş Özdemir, Ozan Can Özübal’dan oluşan ekip kazanmıştı. Proje ekibi, projenin kurula girdiğini ancak OHAL koşulları sebebiyle beklemeye alındığını söyledi.

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Hizmet Binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması

Ağustos 2013 tarihinde sonuçlanan yarışmayı Ömer Çelikkol ve Sevgi Erkli ekibi kazanmıştı. Ekipten gelen açıklamaya göre ruhsat alındı ancak proje finans konuları sebebiyle beklemede.

Çanakkale Karasal-Sayısal Yayın Kulesi Uluslararası Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması

Şubat 2014’te sonuçlanan ve Arman Akdoğan, Felix Madrazo, Nanne de Ru, Charles Bessard ekibinin 1.’lik ödülü aldığı yarışmada inşaat ihalesinin yapıldığı ve sorgulama işlemi (OHAL koşulları) sonrasında sözleşmenin Ekim ayı içerisinde imzalanmasının beklendiği açıklamasını Arman Akdoğan yaptı.

Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu tarafından Mimarlar Odası Kayseri Şubesi koordinasyonunda düzenlenen yarışma Mart 2014’te ilan edilmişti. 3 ekibin eşdeğer ödül kazandığı yarışmanın kazanan ekipleri aşağıdaki şekildeydi:

  • Umut İyigün ve Murat Aksu,
  • Ferhat Hacıalibeyoğlu, Deniz Dokgöz ve Orhan Ersan,
  • M. Aydın Avunduk, Arman Yaşa ve Özgür Dağlar.

Sonrasında Kayseri Ticaret Odası yönetim kurulu, eşdeğer ödül almış üç ekiple de ayrı ayrı görüşerek toplantılar yapmıştı.Toplantılar sonucunda Aydın Avunduk, Arman Yaşa ve Özgür Dağlar’dan oluşan tasarım ekibinin projesiyle devam edilmeye karar verilmişti. Ekipten alınan bilgilere göre inşaat devam ediyor.

Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması

Ali Eray, Burçin Yıldırım, Pınar Gökbayrak ekibinin 1.’lik ödülü aldığı yarışma Temmuz 2014 tarihinde sonuçlanmıştı. Ali Eray’dan alınan bilgilere göre inşaatta temel kazısına geçilmiş durumda ve birkaç hafta içinde temelin atılması bekleniyor.

Lapseki Hükümet Konağı ve Çevresi Mimari Proje Yarışması

Eylül 2014’te sonuçlanan yarışmayı Özgür Bingöl, İlke Barka, Tuba Bilgiç ve Merve Şen ekibi kazanmıştı. Özgür Bingöl’den gelen bilgiye göre inşaatta temel döküldü, yükseltme perdeleri yapıldı ve dolguya geçilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Hizmet Binası, Meydan ve Çevresinin Düzenlenmesi Mimari ve Kentsel Tasarım Projesi Yarışması

Sinan Tuncer, Oğuzhan Aydın, Hüseyin Semih Yeşilmen, Yücel Demir, Yeşim Hasbioğlu Ve Enes Gürbüz ekibinin kazandığı yarışma Nisan 2015’te sonuçlanmıştı. Oğuzhan Aydın’dan gelen bilgiye göre 2 Ağustos 2016 tarihinde ihale sonuçlandı, yakın zamanda ihaleyi kazanan firmayla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme yapılacak ve yapım işi başlayacak.

Van İpekyolu Belediye Merkezi Mimari Proje Yarışması

Mayıs 2015 tarihinde sonuçlanan yarışmayı Cenk Çeşmeli kazanmıştı. Çeşmeli’nin açıklamasına göre ihale yapıldı ancak yönetimsel değişiklikler sebebiyle süreç durdu.

Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Mimari Proje Yarışması

Temmuz 2015’te sonuçlanan ve Deniz Dokgöz, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Orhan Ersan ekibinin kazandığı yarışmada Deniz Dokgöz’den alınan bilgiye göre inşaat sürüyor.

Bornova Belediye Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması

Deniz Dokgöz, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Orhan Ersan ekibinin kazandığı yarışma Eylül 2015’te sonuçlanmıştı. Deniz Dokgöz, imar planı değişiklikleri sebebiyle projeye 2017 yılında başlayacaklarını henüz sözleşmenin imzalanmadığını söyledi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro İşliği) Mimari Fikir Proje Yarışması

Aralık 2015’te sonuçlanan yarışmayı Cihan Sevindik, Zeynep Canan Sevindik, Tuna Han Koç, Doğan Türkkan ekibi kazanmıştı. Ekibin açıklamalarına göre idare ile sözleşme imzalandı. Şu an için ruhsat projesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Projenin Kasım ortası gibi ihale dokümanlarıyla teslim edilmesi planlanıyor.

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması

Cenk Çeşmeli’nin 1.’lik ödülü aldığı yarışma Mart 2016’da sonuçlanmıştı. Çeşmeli’nin açıklamasına göre Kasım ayı içerisinde uygulama projelerinin teslim edilmesi planlanıyor.

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Yakın Çevresi Mimari Proje Yarışması

Nisan 2016’da sonuçlanan ve Deniz Aslan, Ozan Önder Özener, Özlem Ünkap İliş, Tuğçe Alkaş, Barış Can Cüce, Çağlar Yılmaz, Erenalp Büyüktopçu, Ali Can Erol ekibinin kazandığı yarışma ile ilgili bilgiyi Ozan Önder Özener verdi. Özener’in açıklamasına göre uygulama projelerine geçilmeden m²’yi %30 mertebesinde azaltan öneriler hazırlandı ve sözleşme aşamasına gelindi ancak rektör değişikliği sebebi ile süreçte beklemeye geçildi.

Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması

Orkun Özüer, Kerem Çınar, Görkem Rabia Kanat ekibinin kazandığı yarışma Mayıs 2016’da sonuçlanmıştı. Ekibin açıklamasına göre sözleşme Eylül ayında imzalandı. 3 aylık süreç başladı.

Caferağa Spor ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması

Ferhat Hacıalibeyoğlu, Deniz Dokgöz, Orhan Ersan ekibinin kazandığı yarışma HAziran 2016’da sonuçlanmıştı. Alınan bilgiye göre jüri ve idarenin istediği düzenlemeler gerçekleştirildi.İdare projeyi meclise sunucak (prosedür sebebiyle) ve ardından sözleşme imzalanacak.

Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması

Haziran 2016’da sonuçlanan yarışmayı Orkun Özüer, Kerem Çınar, Görkem Rabia Kanat ekibi kazanmıştı. Ekibin açıklamasına göre belediye ile görüşmeler devam ediyor. Henüz sözleşme imzalanmadı.

Kırşehir Gezegenevi ve Kültürparkı Mimari Proje Yarışması

Temmuz 2016’da sonuçlanan yarışmayı Zeynep Canan Sevindik, Özgür Şentürk, Sena İkiz ekibi kazanmıştı. Ekibin açıklamasına göre henüz sözleşme imzalanmadı. Yapılan görüşmelerde idarenin güncel ihtiyaçları dinlendi; jüri önerilerine göre revize proje sunumu gerçekleşti, proje arazisi yanı başında bulunan cami ile entegrasyon konuşuldu ve kapsamlı bir otoparkın da projeye dâhil edebileceğinden bahsedildi. Yeniden üst ölçek çalışmalarla idareye sunum hazırlanmakta. Sözleşmenin gelecek toplantılarda imzalanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın