2012 Londra Olimpiyat Oyunları için Geri Dönüştürülebilir Basketbol Stadyumu Tasarlandı

Açılış töreninden tam bir yıl önce tamamlanan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Basketbol Stadyumu, sökülebilir ve geri dönüştürülebilir olarak tasarlandı.

Her 4 yılda bir binlerce seyircinin akın ettiği Olimpiyat Oyunları’na hangi şanslı ülkenin ev sahipliği yapacağı şimdiden belirlendi. Şimdiye kadar bu ayrıcalık, büyük kalabalıları karşılamak için gerekli olan devasa projeleri karşılamaya gücü yetecek ülkelere verilmişti. Ancak bu Sinclair Knight Merz, Wilkinson Eyre ve KSS Architects tarafından yenilikçi bir yaklaşımla ortaklaşa olarak tasarlanan beyaz bir malzeme ile kaplanmış, geri dönüştürülebilir basketbol sahası ile değişebilir.

Bahsi geçen basketbol sahasının inşaasında bin tonluk çelik kullanılmış olması yapının “yeşil” olarak nitelenmesinde biraz esneme yaratmış olabilir. Yine de Zaha Hadid’in Londra Oyunları’na katılımı ile gerçekleştirilen 500 milyon Sterlinlik ana stadyum ile karşılaştırıldığında sürdürülebilirlik adına önemli bir adım olarak kabul edilebilir.

İnşası tamamlanmış olan stadyum taşınabilir, nispeten hafif malzemeli ve demonte olacak şekilde tasarlanmış. Olimpiyat Teslim Kurulu Başkanı Dennis Hone’ın söylediğine göre, bu yeni model tasarımlar, daha çok ülkeye Olimpiyat Oyunları gibi ekonomik canlılık sağlayan büyük spor etkinlikleri için umut sağlayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın