2012 İstanbul Kent Almanağı Çıktı

İstanbul'un bir yılını ve o yıl gündemde olanları özetlemek için TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından kaleme alınan arşiv belgesi niteliğindeki İstanbul Almanağı ile kentin bir yılı aktarıldı.

Bu eser ile kamuoyu ve şehir plancıları ile paylaşmak üzere İstanbul kent gündemine ilişkin her ayın öne çıkan konuları derlenirken, ayrıca o ay kente damgasını vuran konu başlığı da masaya yatırıldı ve farklı bir almanak tecrübesi sunulmaya çalışıldı. Ocak ayında Afet Yasası, Şubat ayında Taksim Meydanı, Mart ayında Tarihi Yarımada, Nisan Ayında Üçüncü Köprü, Mayıs ayında Çamlıca Camii, Haziran ayında Sulukule, Temmuz Ayında Sevda Tepesi, Ağustos ayında Haydarpaşa, Eylül ayında Okmeydanı, Ekim ayında Galataport, Kasım ayında Maslak 1453, Aralık ayında Kanal İstanbul için ayrı birer parantez açıldı. 

Kollektif çaba ürünü olan İstanbul Kent Almanağı, 2012 yılında İstanbul’da yaşananlara dair bir hatırlatma ve yeniden düşünme olanağı tanımak üzere TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nden ücretsiz temin edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın