2011 RIBA Manser Medal’ın Sahibi Duggan Morris Architects Oldu

Kuzey Londra-Highgate'teki Hampstead Lane'i tekrar tasarlayıp, yenileyen Duggan Morris Architects, RIBA'nın prestijli Manser Medal 2011 ödülünü en iyi yenilenen konut veya büyük ölçekli ek yapı kategorisiyle aldı.

1968 senesinde inşa edilen Hampstead Lane, 1992 senesine kadar mimar bir çift tarafından hem ofis hem de konut olarak kullanıldı. Brütalist üsluptaki yapı kötü bir yenileme geçirmesine ve hasar görmesine rağmen, yapının değerini gören mimar bir çift tarafından kullanılmaya başlandı ve yeni kullanıcılar Duggan Morris Architects’e sipariş vererek, evin iç mekanlarını, bahçeyi ve binanın diğer detaylarının yenilenmesini sağladılar.

Duggan Architects yaşama birimleri, ana bahçe ve teras bahçeyi kuvvetli bir şekilde birbirine bağlayarak hoş bir modern konut yaratmışlar. Tasarımcılar iki ana taşıyıcı duvarı ve onun içerisinde yer alan labirentimsi odaları kaldırıp, yerine çelik taşıyıcı sistemle oluşturulmuş, bahçeye bakan daha geniş ve ferah bir yaşam alanı ve ebeveyn odası tasarlamışlar. Kapılar ve pencereler özenle yenilenirken, beton duvarlar tekrar göz önüne çıkarılarak orijinal yapının tasarımı da vurgulanmış.

Royal Institue of British Architects (RIBA) başkanı Angela Brady ise yapı için “Hampstead Lane’de hem mimari hem de müşteriler açısından büyük emek sarfedildi. Sürdürülebilir tasarımın prensiplerinden olan yıkmayıp, yeniden kullanım felsefesiyle yenilenen yapı toprağa hafifçe oturuyor. Mimarlar yaratıcı bir şekilde daha esnek, çok amaçlı odaları olan mekanlar yaratırken, yapının modernist geçmişini de ortaya çıkardılar. Michael Manser’e göre yapı hem geçmişin hem de günümüzün konutu,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın