2.000’e Yakın Kontrplak Parçadan oluşan Merdiven

Tsuruta Architects, Londra’da yedi odalı bir konutun yenileme çalışmalarını gerçekleştirdi. Marie's Wardrobe adlı proje, ismini binaya eklemlenen dördüncü kattaki giyinme odasından alıyor.

Alt katı ayrı bir apartman dairesi olarak yenilenen binanın en dikkat çekici öğesi ise yapımı iki buçuk hafta süren ve iki bine yakın kontrplak parçadan oluşan merdiven. Yapı içerisindeki eski merdivenin, evin yeni düzenine uyum sağlamıyor olması sebebiyle yerinden sökülmesi ve bu tasarımın eski merdivenin yerini alması, evin içerisindeki radikal değişikliklerden biri.

Merdiveni banyodan ayıran yarı saydam bir paravan oluşturmak için ise eski bir penceresi ile birlikte üç yüze yakın kontrplak parçası daha kullanıldı. Proje süreci boyunca mimarlar ve müşteri arasında gerçekleşen yazışmalardan çeşitli bölümlerin bu parçalardan bazıları üzerine oyulmuş olması, paravanı daha da ilgi çekici kılıyor.

Katlanabilen panjurlar, gardıroplar, yatak başlıkları gibi ahşap öğeler ile iç mekanda bütünlük sağlanırken; çıplak sıva duvarlar, beyaz fayanslar ve tuğlalar mekanı tamamlıyor.

Tsurata Architects, Marie’s Wardrobe projesi ile 2017 RIBA Londra Ödülü’ne layık görüldü.

Etiketler

Bir yanıt yazın