1960′ların Yüzme Havuzunu Andıracak Şekilde Tasarlanmış Bir Kuyumcu Dükkanı

Yaratıcı ajans Saint of Athens tarafından Yunanistan′ın Mykonos kentinde ünlü bir marka için tasarlanan mağazada "60′ların lüks yüzme havuzu"na benzemesi için soğuk mavi tonda fayanslar kullanılmış.

Saint of Athens, mağazayı yakınında bulunan perakende mağazalarının bolluğu arasında öne çıkarmak için Dive Architects ile birlikte çalışmış. Kilitli dolaplar ve havuz merdiveni hariç genel alanlar açık mavi fayanslarla kaplanmış.

Mücevher markasının sahibi Nikos Paleologos, “Renkli ve gösterişli tasarımlarımızı sunmak için alışılmışın dışında bir yol arıyorduk, bu yüzden gerçeküstü, yaza uygun bir fikir bulduk,” diyerek projeji özetliyor.

Dışarıdan Kiklad adalarındaki tipik mağazalara benzeyen yapıdan içeri adım atanlar kapalı havuz gibi görünen ve hissettiren bir yerle karşılaşıyor.

Nostaljik havuzlara gönderme yapan mağazanın duvarında açık mavi mozaik karolar, plaj topları, çizgili minderler ve bir de havuz merdiveni yer alıyor.

Mağazanın arka tarafına doğru konulmuş bir bank ve kırmızı kilitli dolaplar, yüzme havuzu görünümüne katkıda bulunuyor. Mağazanın alt kısmında havuz lambalarına benzeyen birkaç yuvarlak ışık dolaşıyor.

Her detay, alanı daha gerçekçi hissettirmek için planlanmış. Mücevher markasının pratik gereksinimlerini karşılamak için yüzücülerin havlularını astıkları askıları andıran mandallar, takıların teşhirinde de kullanılıyor.

Mağazanın ortasında yer alan karo kaplı bir ada, markanın mücevher tasarımlarından bir seçkiyi barındıran zemin katta bir odak noktası görevi görüyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın