1930’larda Yapılmış Bir Eve Eklenen Şık ve Modern Bir Mutfak

Studio Jayga Architect, Essex bölgesindeki Loughton'da bulunan 1930’larda yapılmış bir eve şık ve modern bir mutfak ekledi.

Mimarlık ofisi, The Nnu House isimli bu projeyi evin mevcut 28 metrekarelik bahçesine bağlanan modern, sıcak tonlu, açık planlı bir mekanda yaşama arzusuna sahip genç bir aile için hayata geçirmiş.

Evin orijinal zemin katı; eski dar bir mutfak, sıkışık, penceresiz bir oturma odası ve 1980’lerde eklenmiş bir yemek odası da dahil olmak üzere arkaya doğru 3 bölmeye sahipmiş. Odaların hepsi tek bir katta, bahçeden yaklaşık bir metre yükseklikte yer alırken bahçeye erişim bir dizi dik basamak ile sağlanıyormuş. Evin çok yakınında, bahçenin görünümünü engelleyen ve içeriden doğal gün ışığını azaltan büyük bir müştemilat binası daha bulunuyormuş.

Mimarlık ofisi, evin müştemilatının yıkılmasını ve iç basamaklarla bağlantılı bölünmüş seviyeli bir tasarım oluşturmak için yeni bir yapı ile arkadaki üç boşluğun yeniden yapılandırılmasını önermiş. Bu şekilde yeni mutfak zemininin dış mekana doğrudan erişime sahip olmasını sağlanmış.

Ortaya herhangi bir seviye değişikliği olmaksızın bahçeye doğrudan fiziksel ve görsel bağlantı sağlayan bir çift kemerli metal kapı eklenmiş. Ek olarak, mevcut ev ile yeni ek arasında iki iç alanı birbirine bağlayan ve evin merkezine doğal ışığın girmesini sağlayan lineer bir cam bölüm oluşturulmuş.

Yenilenmiş iç mekanı tamamlamak için kemerli kapıların ve cam kutunun yumuşak kıvrımlarını yansıtan özel yapım mutfak üniteleri ve bir mutfak adası tasarlanmış. Eliptik mutfak adası renkli bir terrazzo tezgahla tamamlanmış. Sağlanan depolama miktarını en üst düzeye çıkarmak için tavana kadar uzanan duvar üniteleri planlanmış. Son olarak, tasarımcılar yeni ek binayı vurgulamak için dış kabuğunu eski Japon tekniği olan “shou-sugi-ban” kullanarak yerinde kömürleşmiş ahşapla kaplamışlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın