19. Vehbi Koç Ödülü’nün Sahibi İlhan Tekeli Oldu

Sosyal bilimler ve şehircilik üzerine yaptığı önemli çalışmalar ile Prof. Dr. İlhan Tekeli, "Kültür" alanında Vehbi Koç Ödülü'ne layık görüldü.

Vehbi Koç Vakfı tarafından her yıl eğitim, sağlık veya kültür alanlarından herhangi birinde verilen Vehbi Koç Ödülü, Türkiye’nin ve Türk insanının gelişimine önemli katkıda bulunmuş kişi veya kurumlara veriliyor. Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’ın başkanlığını yaptığı Seçici Kurul’un önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. İlhan Tekeli’yi, sosyal bilimler ve şehircilik alanlarına yaptığı katkılardan ötürü 19. Vehbi Koç Ödülü’ne layık gördü.

Tekeli, Cumhuriyet projeleri anlamında Vehbi Koç’un bir rol model olduğunu belirterek, bu ödülün kendisi için özel bir anlamı olduğunu ifade etti.

“Vehbi Koç bence bir Cumhuriyet projesi. Biz Cumhuriyet projelerini hep devlet üzerinden görmeye çalıştık, ama özel kesim de bir gerçek ve halkla doğrudan ilişkisi olan bir kesim. Buradaki rol model ise Vehbi Koç.” … “Cumhuriyet’in değerleri ile, Cumhuriyet’in eğitim sistemi içinde yetişmiş bir kişi olarak bu ödülü almak içimi ısıtıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın