1890’lardan Kalma Bir İtfaiye Binasının Dönüşümü

ABD merkezli ofis Meridian 105 Architecture, Denver'ın LoHi semtinde 1890'lardan kalma bir itfaiye binasını karma kullanımlı bir yapıya dönüştürmüş.

Eskiden atları ve arabaları barındıran itfaiye binası, atların çektiği yangın pompalarının çıkmasını zorlaştıran ve sonunda hizmetlerinin kesilmesine yol açan dik bir tepenin üzerine kurulmuş. Bina, en son karma kullanımlı bir apartman kompleksi olarak hizmet vermiş.


Dönüşüm, mevcut yapının en üst katına yeni bir çağdaş hacim ilave etmeyi, binanın kapladığı alanı genişletmeyi ve restoranın üzerine iki katlı ofis alanı eklemeyi kapsamış.

Yapılan restorasyon sayesinde tasarım minimal ama zengin bir his uyandırırken eski yapının cazibesinin de korunması sağlanmış. Orijinal duvar, işçiliğini tamamlanan yeni yapısal ilave bir malzeme ile sarılmış.

İlave kat zamanla değişen bir malzeme olan çelik corten ile kaplanarak yalın ama seçkin bir ifade oluşturulmuş. Çelik bir çerçeve üzerine inşa edilen yeni eklenti, mevcut yapısal elemanları neredeyse hiç engellemeyerek bağımsız ama uyumlu bir varlık haline getirilmiş.


Yenileme sayesinde eski yapı, topluluğun kullanıma uygun dinamik alanlara sahip karma kullanımlı bir bina olarak yeniden hayat bulmuş.

Etiketler

Bir cevap yazın