18. Venedik Mimarlık Bienali’nin Küratörü Lesley Lokko

14 Aralık'ta toplanan La Biennale di Venezia Yönetim Kurulu, önerilen isimler arasından Lesley Lokko'yu 18. Venedik Mimarlık Bienali'nin küratörü olarak belirledi. Lokko, 17. Venedik Mimarlık Bienali'nin jüri üyelerinden birisiydi.

18. Venedik Mimarlık Bienali, 20 Mayıs – 26 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.

“Yeni bilgi üretim ve kontrol merkezleriyle yeni bir dünya düzeni doğuyor. Farklı anlatılara, farklı araçlara ve farklı alan, biçim ve yer dillerine ihtiyaç duyan yeni izleyiciler de ortaya çıkıyor. Zor iki yıldan sonra, mimarlar dünyaya en iyi yaptığımız şeyi göstermek için eşsiz bir fırsata sahipler: ortak olarak daha adil ve iyimser bir gelecek hayal etmemize yardımcı olacak iddialı ve yaratıcı fikirler ortaya koymak.”
Lesley Lokko

Lesley Lokko Hakkında

Lesley Lokko, İskoçya’nın Dundee kentinde doğdu. Bartlett School of Architecture’dan lisans ve yüksek lisans, University of London’dan doktora derecesine sahip olan Lesley Lokko, geçtiğimiz 30 yıl boyunca hem mimari hem de edebiyat alanındaki çalışmalarında ırk, kültür ve mekan arasındaki ilişkiyi inceledi.

2015 yılında University of Johannesburg’da, Afrika’da mimarlık alanında yüksek lisans eğitimi veren ilk ve tek okulu; 2020 yılında Gana, Akra’da African Futures Institute’ü kurdu.

İngiltere’de, ABD’de, Avrupa’da, Avustralya’da ve Afrika’da çeşitli okullarda ders verdi.

2004 yılında ilk romanı Sundowners’ın (Orion) yayımlanmasıyla mimarlıktan kurguya geçiş yaptı, ardından başka romanlar da yayımladı. 13. romanı The Lonely Hour, 2023’te yayınlanacak.

Halen LSE Cities, UN Habitat ve UCL Institute for Innovation and Public Purpose tarafından ortaklaşa kurulan Council on Urban Initiatives’in kurucu üyesi, UCL Press Series Konuk Editörü ve Bartlett School of Architecture’da misafir öğretim üyesi.

“Bienal’in uluslararası sergilerinin küratörleri, davet ettikleri katılımcıların vizyonu aracılığıyla, gelecek senaryolarıyla ilgilenmeye uygun temalar ve projeler hakkında bize mümkün olduğunca kapsamlı bir bakış sunmaya her zaman çalıştılar. Lesley Lokko’nun küratör olarak atanması, çağdaş mimarlık ve şehir tartışmalarında kendi konumunu farklı roller aracılığıyla yorumlayabilen uluslararası bir kişiliğin bakış açısı ile karşılamanın bir yolu.”
Roberto Cicutto

 

Etiketler

Bir yanıt yazın