15. Yüzyıl Avlusunda Yeni Konut Tasarımı

Ricardo Bofill, Prag'da tarihi doku içerisinde bir konut tasarladı.

Katalan mimar Ricardo Bofill, Çek Cumhuriyeti’nde gözlerden uzak bir noktada tasarladığı konutu tamamladı. Prag kent merkezinde bulunan yapı, geçmişi 15. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanan ve ‘obecni dvur’ adıyla anılan avlunun bir parçasını oluşturuyor.


Fotoğraflar: Gregori Civera

19. ve 20. yüzyılda gerçekleşen kenti yeniden yapılandırma sürecini atlatan avludaki yapılar rönesans, barok ve neoklasik dönemlere ait.

Obecni Dvur yıllar içinde , kralın itfaiye istasyonu da dahil çeşitli işlevlere ev sahipliği yapmış. 


Ricardo Bofill Taller de Arquitectura tarafından tasarlanan avlunun yeni yapısı, 12 adet konutu içeriyor. Kentin tarihi merkezlerinden birisinde bulunan yapı çalışanların ve ailelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış.

Ağaçlardan ilham alan cephesiyle dikkat çeken yapı, önerdiği son teknoloji ürünü yaşamla avlunun bir diğer bölümünü belirliyor. Bu 12 farklı konut seçeneğinden her biri ise kendi karakteri doğrultusunda tasarlanmış.

Yeşil alan ile çevrili yapı, resepsiyon hizmeti, konut sakinleri için yeraltı otoparkı ve güvenlik sistemi gibi güncel ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın