15. Venedik Mimarlık Bienali’nin Küratörü Alejandro Aravena Oldu

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nin küratörü Alejandro Aravena oldu.

Köklü mimarlık etkinliklerinden Venedik Mimarlık Bienali, 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek 15. sergisi için küratörünü Şilili mimar Alejandro Aravena olarak açıkladı.

15. Mimarlık Sergisi’nde, yapılı çevre kalitesinin ve bunun sonucu olarak insanların yaşam kalitesinin iyileştirilmesi üzerine mimarlığın fark yaratabileceği başarı hikayelerinin görüleceğini ifade eden Aravena, bu sergi ile günümüzde ortaya çıkan durumdan kaçmak yerine çözüm üretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bienal Başkanı Paolo Baratta ise şu sözlere yer verdi: “Bu bienal, mimarlığın neredeyse tek elde dönüştüğü süreçte ortaya çıkan mimarlık ve sivil toplum arasındaki boşluğa tepki vermeyi amaçlıyor. Yeni çağın mimarları arasında Alejandro Aravena’nın, bu gerçekliği en iyi tarifleyebilecek mimar olduğunu düşündük.”

Alejandro Aravena Hakkında

1967 Şili doğumlu mimar, 1992’de Şili Katolik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1994’te Alejandro Aravena Architects’i kuran mimar, Matematik okulu, Tıp Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Siamese Kulesi, Angelini Gelişim Merkezi gibi Katolik Üniversitesi için birçok bina tasarladı. Uluslararası birçok projeye de imza atan mimarın öne çıkan projeleri arasında Montessori Okulu, Texas’taki St. Edwards Üniversitesi, Çin’de Novartis kampüsü yer alıyor.

2000-2005 yıllarında Harvard Üniversitesi’nde profesörlük yapan mimar bu sırada mühendis Andres Iacobelli ile sosyal konut girişimi ELEMENTAL’ı kurarak bu girişimle dünyanın çeşitli yerlerinde yıkıntıya dönüşen kentlerin yeniden canlandırılması için çalıştı. Venedik Bienali 11. Uluslararası Mimarlık Sergisi kapsamında verilen Gümüş Aslan Ödülü dahil olmak üzere birçok uluslararası ödülü bulunan mimarın aynı zamanda 2007 Sao Poulo Bienali, 2008 Milano Trienali, 2008-2012 Venedik Mimarlık Bienali, 2010 MoMA olmak üzere pek çok etkinlikte çalışmaları sergilendi. 2009’dan beri Pritzker Ödülü jürisinde bulunan Aravena 2010 yılında RIBA’nın uluslararası üyeleri arasına katıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın