15. Venedik Mimarlık Bienali’nin Ana Hatları Belli Oldu

28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek 15. Venedik Mimarlık Bienali'nin ana hatları dün yapılan basın toplantısında açıklandı.

15. Venedik Mimarlık Bienali’nin küratörü Alejandro Aravena ve Bienal Başkanı Paolo Baratta’nın katıldığı seri basın toplantılarının ilki Venedik’te yapıldı. Diğerleri sırayla Londra, Paris, Berlin, New York ve Santiago’da yapılacak.

Ulusal Katılım ve Ana Sergi

Filipinler, Kazakistan, Nijerya, Şeyseller ve Yemen’in ilk kez ulusal düzeyde katılacağı bu seneki bienalde toplam 62 ülke katılımı olacak.

“Reporting From the Front” teması altında yapılacak ana sergide 37 farklı ülkeden 88 katılımcı (50’si ilk defa katılıyor ve 40 yaşın altında 33 mimar yer alıyor) bulunuyor.

Özel Projeler

15. Venedik Mimarlık Bienali’nde 3 adet de özel proje bulunacak.

Bunlardan ilki bienalin kendisi tarafından organize edilen ve Stefano Recalcati’nin küratörlüğünü yaptığı “Reporting from Marghera and Other Waterfronts” sergisi. Diğeri ise Londra’daki Victoria and Albert Museum ile beraber düzenlenen, Arsenale Sale d’Armi’deki “Uygulamalı Sanatlar” Pavyonu olacak.

Sonuncusu ise Ekim 2016’da Ekvator’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler Habitat III konferansı ve Urban Age Programı’nın beraber Sale d’Armi’de düzenleyeceği “Report from Cities: Conflicts of an Urban Age” etkinliği. Bienalin eski küratörlerinden, Urban Age Programı’nın yöneticisi Ricky Burdett’in küratörlüğünü yaptığı etkinlikte kamusal ve özel mekanlar arasındaki ilişkiye dikkat çekilmeye çalışılacak.

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi, Architecture Saturdays etkinlik serisi, üniversitelere özel programlar ve öğrencilere yönelik rehberli geziler ve atölye çalışmaları yapılacak.

Bienal ile ilgili bütün gelişmeleri resmi internet sitesinden www.labiennale.org ve Arkitera.com’daki 15. Venedik Mimarlık Bienali etiketinden takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın