13. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Her yıl 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü kapsamında TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından düzenlenen Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri sahiplerini buldu.

Değerlendirme toplantısı 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü gerçekleştirilerek, “Genel Kategori Proje”, “Yerleşim Yeri Proje”, “Kentsel Tasarım”, “Analiz ve Planlama”, “Kamu Tarafından Gerçekleştirilen Peyzaj Tasarımında Sürdürülebilir Uygulamalar ve Projeler Ödülü”, “Prof. Dr. Sadri ARAN Genç Peyzaj Mimarı Ödülü” dallarında gönderilen başvurular Seçici Kurul tarafından değerlendirildi ve ödüller belirlendi.

Ayrıca 13. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri kapsamında TMMOB Peyzaj Mimarları Odası 15. Dönem Yönetim Kurulu tarafından verilen “İletişim Ödülü”, “Mesleğe Katkı Ödülü” ve “Onur Ödülü” değerlendirmeleri de tamamlanarak bu ödülleri almaya hak kazanan ödül sahipleri belirlendi.

13. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri – 2022 Kolokyumu ileri bir tarihte gerçekleştirilecek olup duyurusu Oda iletişim kanalları üzerinden yapılacaktır.

1. Genel Kategori Ödülü

Teşvik Ödülü: 15732 Rumuzlu “Mecidiyeköy Meydan Düzenleme Projesi”
Proje Ekibi: MEHMET CEMİL AKTAŞ (Peyzaj Mimarı), PINAR KESİM AKTAŞ (Mimar), ŞEYMA KAHRAMAN (Peyzaj Mimarı), RÜMEYSA KONUK (Peyzaj Mimarı), ECEM SEVİN(Peyzaj Mimarı), LOKMAN TURUNÇ (Peyzaj Mimarı)

Mecidiyeköy Meydanı

2. Yerleşim Yeri Proje Ödülü

Yerleşim Yeri Proje Ödülü‘ne başvuru yapılmamıştır.

3. Kentsel Tasarım Proje Ödülü

Ödül: 135861 Rumuzlu “Antakya Köprübaşı Kent Meydanı ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Projesi

Proje Ekibi: Cemil Hamdi Okumuş (Peyzaj Mimarı), Ezel Yağmur Çebi Okumuş (Peyzaj Mimarı /Y.Mimar), Paşa Kaya (Peyzaj Mimarı /Y.Mimar), Demet Yılmaz Yıldırım (Mimar), Ayşegül Özyavuz (Şehir Plancısı

Yardımcıları: İsa Eren Akbıyık (Peyzaj Mimarı), Kenan Aydınoğlu (Peyzaj Mimarı), Burcu Balaban Yılmaz (Kentsel Tasarımcı ve Peyzaj Y.Mimarı), Naciye Kara (Kentsel Tasarımcı ve Peyzaj Y.Mimarı) Süleyman Aydoğmuş (Peyzaj Mimarı), Ebru Şahin Taşçı (Mimar), Emre Taşçı (Mimar), Ergün Aktaş (Mimar)

Satın Alma (ECO.laud), Antakya Köprübaşı Kent Meydanı ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması

Teşvik Ödülü: 279361 Rumuzlu “Ankara/Sağlık Çalışanlarına Şükran ve Anma Mekanı Projesi

Proje Ekibi: Emrah YALÇINALP (Peyzaj Mimarı), Özhan ERTEKİN (Şehir Plancısı), Gülden Demet ORUÇ (Mimar), Buğra BOZKIR (Peyzaj Mimarı), Emre KUL (Peyzaj Mimarı), Mehmet RONAEL (Şehir Plancısı), Işık Sevinç KESKİN (Mimar), Gizem KEPENEK (Mimar)

4. Analiz ve Planlama Ödülü

Ödül: 126244 Rumuzlu “ROTAMALATYA: DESTİNASYONLAR VE TURİZM OLANAKLARINA YÖNELİK BÖLGESEL ROTA PLANLAMASI VE İNTERAKTİF TASARIMI”

Proje Ekibi: Sevgi GÖRMÜŞ CENGİZ (Öğretim Üyesi – Peyzaj Mimarı), Bülent YILMAZ (Öğretim Üyesi – Peyzaj Mimarı), Serhat CENGİZ (Öğretim Üyesi – Peyzaj Mimarı)

5. Kamu Tarafından Gerçekleştirilen Peyzaj Tasarımında Sürdürülebilir Uygulamalar ve Projeler Ödülü

Ödül: 361594 Rumuzlu “İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi | Sasalı Biolab

Proje Ekibi: İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi – Sasalı Biolab

6. Prof.Dr. Sadri Aran Genç Mimarı Ödülü

Ödül: Süveyda Bayraktar Atagür

7. İletişim Ödülü

Ödül: Ezgi Gözeger Özmemiş “Fox TV Haber”

Son bir yılda; doğal alanlar, iklim krizi, orman yangınları ve çevre sorunları konusunda hazırladığı haberler ile sunum yaptığı programlarda bu konuları özellikle irdelemesi ve kamuoyunun gündeminde tutması nedeniyle Sn. Ezgi Gözeger Özmemiş’e 15. Dönem Yönetim Kurulu tarafından İletişim Ödülü verilmesine karar verilmiştir.

8. Mesleğe Katkı Ödülü

Ödül: Riccardo Disperati
Mesleğimizin süs bitkileri alanındaki çalışmalarıyla mesleğin gelişimine katkıda bulunan ve 30 Kasım 2018‘de aramızdan ayrılan Riccardo Disperati’ye 15. Dönem Yönetim Kurulu tarafından Mesleğe Katkı Ödülü verilmesine karar verilmiştir.

9. Onur Ödülü

Ödül: Prof. Dr. Hayran Çelem
Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanlığı da yapmış hocamız Sn. Prof.Dr. Hayran Çelem’in, peyzaj mimarlığı eğitimine ve Odamıza uzun yıllar hizmet vererek mesleğimizin bugünlere gelmesinde önemli katkılar sunmasından dolayı 15. Dönem Yönetim Kurulu tarafından Onur Ödülü verilmesine karar verilmiştir.

Seçici Kurul Raporu için tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın