110 Metre Uzunluğunda Ev

Mimarlık ofisi Partners Hill, Avustralya'nın Daylesford kentinin, Victoria kasabasında, yaşam, yemek pişirme ve tarım işlevlerini birleştiren, 110 metre uzunluğunda kulübe tarzında bir ev tasarladı.

Partners Hill tarafından tasarlanan, “kapsayıcı bir çalışma” olarak tanımlanan Longhouse, sahipleri Ronnen Goren ve Trace Streeter için çiftlik, restoran ve aşçılık okulu, misafir odaları ve yaşam alanlarını birleştiriyor.

Mimarlık ofisi, çok işlevli mülkü tasarlamak için Goren ve Streeter ile birlikte 10 yıllık bir süre boyunca çalışmış.

 

Ofisin kurucu ortağı olan Timothy Hill: “The Longhouse, Avustralya’daki arazide gelişigüzel dağılma alışkanlığının tersine, yaşama, çalışma, depolama işlevlerini tek bir çatı altında topluyor. Birkaç insanın hayatta kalması ve gelişmesi için ne kadar az şeye ihtiyacınız olduğunu vurguluyor. Birkaç hayvan, yeterli su ve yıl boyunca mahsul…”

Daylesford kasabasının hemen dışında 20 dönümlük bir arsa içinde yer alan 110 metre uzunluğundaki bina, engebeli arazideki çalılıklara bakıyor.

Goren ve Streeter, arazinin doğal manzarasından etkilenmişler, ancak birkaç ziyaretten sonra, bölgenin sert rüzgarlar, soğuk aylarda düzensiz sağanak yağmur ve kar gibi aşırı hava koşullarına maruz kaldığını fark etmişler.

Bu “güzel ama vahşi” ortam, Partners Hill’i Longhouse’u “yeterince büyük ve peyzajın içinde gelişecek kadar korunaklı” büyük bir kulübe benzeri yapı olarak tasarlamaya teşvik eden konu olmuş.

Longhouse’un dış cephesini cam takviyeli polyesterden yarı saydam paneller sarıyor ve bu paneller, manzaraya açılan bir dizi pencere ile noktalanıyor.

Optimum miktarda yağmur suyu toplamak için özel olarak boyutlandırılan evin 1.050 metrekarelik çatısını tasarlamak için bir algoritma kullanılmış.

Toplanan her türlü su, sahanın etrafındaki bir dizi tankta depolanıyor. Bazıları çimen kaplı setler tarafından gizleniyor. Depolanan su farklı odalara hizmet vermek ve orman yangını durumunda kullanılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın