11 m²’lik Mikro Daire

Airbnb için, küçük alanları olağanüstü bir mekanlara dönüştüren Studio Batiik'in yeni projesi Paris’in kozmopolit 10. bölgesinde bulunuyor.

Fas ve Yunan mimarisinden etkiler taşıyan bu 11 m²’lik mikro daire, dikkatli dönüşüm ve tasarım sayesinde oldukça kullanışlı, çok yönlü bir mekana evrilmiş. Studio Batiik’in yöneticisi Rebecca Benichou, Airbnb’deki kiralık dairelerinden geri kalanından sıyrılacak, sade ve şık bir mekan yaratmaya odaklanmış.

Tasarım ve işlev açısından tamamen minimal olan bu mekan, genel estetik ve işlevsellik anlayışından ödün vermeden, alanlardan maksimum seviyede nasıl faydalanabileceğine dair dahice bir örnek.

Doğrusal mekanın beyaz net duvarına açılmış nişlerin içerisine gizlenmiş buzdolabı, fırın ve hazırlık tezgahından oluşan mini bir mutfak bulunuyor. Mutfağın devamındaki dolabın içerisinde açılıp kapanan, kobalt mavisi vurgulu küçük bir masa ve bir miktar canlılık için iki pişmiş toprak renkli tabure bulunuyor.

Pop-up mini mutfak duvarının karşısında, açılan kapanan yatak ve iki alan arasında bölme görevi gören yuvarlak yeşil bir sehpa bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın