100 Yıllık İtfaiye İstasyonu Apartmana Dönüştürüldü

Mimarlık ofisi Tate Harmer, Londra Belsize Park'taki 100 yıllık itfaiye istasyonunu bir apartmana dönüştürdü.

Belsize İtfaiye İstasyonu, 1914 yılında London County Council için mimar Charles Canning Winmill tarafından Arts and Crafts tarzında tasarlanmış ve inşa edilmiş. İstasyon, 2014 yılına kadar itfaiyeciler tarafından kullanılmış daha sonra bütçe kısıntısı nedeniyle kapatılmış.

İtfaiyeci direkleri ve motorların saklandığı iki kat yüksekliğindeki alanlar gibi orijinal özellikler korunarak dairelere dahil edilmiş. Sokak seviyesinin altında olan, itfaiyeciler için tasarlanan eski konaklama yerleri özenle tek yatak odalı dairelere dönüştürülmüş.

Bahçeli, açık plan daireler, zemin ve birinci katların dışına; iki katlı, yüksek tavanlı ikinci kat daireler, tonozlu çatının altına yerleştirilmiş.

Her daire, güneş ışığından en iyi şekilde yararlanmak için güneye bakan açık plan yaşam alanlarına sahip ve çapraz havalandırma için iki bir yöne de bakıyor.

Mevcut beyaz sırlı tuğlalar, binanın ısıyı emmesine ve tutmasına yardımcı olarak sıcaklık dalgalanmalarını en aza indiriyor.

İki kat yüksekliğindeki dairelerin iç mekanlarında metal spiral merdivenler, çıplak tuğladan şömineler ve ahşap kirişler yer alıyor. Ön kapılar ise itfaiye kırmızısına boyanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın