10 Katlı Apartman 28 Saatte İnşa Edildi

Çin merkezli Broad Group, prefabrik modüller kullanarak 28 saatte 10 katlı bir apartman inşa etti.

“Living Building” olarak adlandırılan yapı, Broad Group’un genel merkezinin yer aldığı Çin’in Changsha kentinde bulunuyor.

Broad Group tarafından yayınlanan aşağıdaki video, apartman bloğunun üç vinç ve büyük bir işçi ekibi yardımıyla sadece 28 saat 45 dakikada inşa edildiğini gösteriyor.

“Living Building”, saha dışındaki bir fabrikada üretilen modüler birimler kullanılarak inşa edildi. Yapı, her biri 12 metre uzunluğunda, 2,5 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde olan, saf paslanmaz çelikten yapılmış modüllerden oluşuyor. Modüller, taşıması ve kurulumu kolay olacak şekilde tasarlanmış. Bileşenler fabrikada birbirine cıvatalanıyor, elektrik ve su sistemlerine bağlanıyor.

Apartman binasında, şirketin geleneksel alternatiflerden 10 kat daha hafif ve 100 kat daha güçlü olduğunu iddia edilen paslanmaz çelik B-Core levhalar kullanılmış. Ayrıca bu yapı elemanlarının büyük depremlere ve diğer doğa olaylarına karşı da dayanıklı oldukları söyleniyor. Plakalar, yüzlerce paslanmaz çelik boruyla ayrılmış iki paslanmaz çelik levhadan oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın