10 Design, Zhuhai’deki Lakefront Alışveriş Merkezini Tamamladı

10 Design tasarımı olan, Çin'in Zhuhai kentindeki Jinsha Gölü'nün kenarında yer alan 117.000 metrekarelik alışveriş merkezi açıldı.

Proje, alışveriş alanlarının, geleneksel bir avlu bahçesinin alanla bütünleşmesini öngörüyor. Plan, ana alışveriş merkezini, mağaza caddesini ve yemek servis alanlarından oluşan sahil pavyonlarını göle doğru açılan geniş açık alanlarla bir araya getiriyor. Mağaza caddesi ve alışveriş merkezi, hava koşullarına dayanıklı ve farklı amaçlı kullanımlara izin veren cam gölgelik omurga ile birbirine bağlanmış ve desteklenmiş.

Çin’in geleneksel yığma taş duvarı şeklini alan cephe, planı çevreliyor ve 4 boyutlu hiperküpten ilham alan eşkenar dörtgen şekilleriyle hayat buluyor. Cephe, geceleri delikli panellere etki eden aydınlatma sistemleri ve kütleyi kırmak için koyu ve açık panellerin bir karışımıyla renk ve ışık geçişleri yakalıyor.

Yapının yol ile ilişkideki cephesi, göl tarafındaki açık, yayalara ayrılmış olmasının aksine yalıtılmış bir görünüm yaratıyor. Ana caddelere bakan çevre duvarı, ana giriş görevi gören iki ince açıklık ve alışveriş merkezinin çarpıcı manzarasına izin veren cam yarıklar dışında gürültüyü önlemek için uygun.

İç duvar, cam cepheler, basamaklı merdivenler ve yeşil teraslar aracılığıyla göle ve sahil bahçelerine doğru açılıyor ve alışveriş alanı ile doğa arasındaki hattı geçişken hale getiriyor.

Yapı içinde dolaşım, birden fazla yol ve iç içe mekanlarla bahçede dolambaçlı bir yürüyüş gibi zahmetsizce alışveriş merkezinin atriyumuna, alışveriş caddesine, bahçeye ve göle açılan girişlerden başlayarak yapılıyor.

Avlu çeşmesi ve esnek su kenarı alanı gibi özellikleri içeren etkileyici çevre planıyla, pop-up dükkanlar ve performans sahneleriyle ziyaretçiler için cazibe noktası haline geliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın