10 bin hayır

Munzur Festivali'nde yaklaşık 10 bin kişi Pülümür ve Munzur'a yapılması planlanan barajlara karşı yürüdü.

Tunceli’de 11. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde yaklaşık 10 bin kişi Pülümür ve Munzur Vadileri üzerine yapılması planlanan barajları yürüyüşle protesto etti.

Tunceli Seyit Rıza Parkı’nda toplanan yaklaşık 10 bin kişi “Munzur’dan Hasankeyf’e direnenler kazanacak” yazılı pankart açarak, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Pülümür ve Munzur çaylarının birleştiği Tunceli-Erzincan karayolu ayrımına doğru yürüyüşe geçti. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Karadeniz bölgesinden gelen çevreci kuruluş üyelerinin de katıldığı yürüyüş sırasında sık sık, “Muzur’da baraj istemiyoruz”, “Baraj yapma boşuna, yıkacağız başına”, “Dersim onurdur, onuruna sahip çık” sloganları attı.

Dereler kardeştir
Pülümür ile Murzur çaylarının birleştiği noktada bulunan ve halk arasında kutsal kabul edilen “Gole Çetu” ziyaretinin bulunduğu yere gelen protestocular burada basın açıklaması yaptı. Konuşmalarda hükümetin son yıllarda çevre konusunda aldığı kararlar eleştirildi.

Tuncelili çevreci Hasan Şen, Karadeniz, Hasankeyf başta olmak üzere yapılan barajların doğayı yok ettiğini belirterek, “Türkiye’nin en muhteşem vadileri olan Pülümür, Munzur ve Peri’de devlet onlarca baraj projesini hayata geçirmek istiyor ve bölgeyi insansızlaştırmak için çalışıyor. Biz Munzur ve Pülümür vadilerine halk olarak, çevreciler olarak baraj yaptırmayacağız. Derelerin kardeşliğini biliyoruz. Bunun için bizler bu baraj projelerinin bir an önce ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın