​Yazgan Tasarım LEAF Awards 2017’de ‘Yılın Kentsel Tasarım Projesi’ Ödülününü Kazandı

Yazgan Tasarım Mimarlık'ın "Hamamyolu Urban Deck" projesi "ABB LEAF Awards 2017"de "Yılın Kentsel Tasarım Projesi" seçildi.

Yazgan Tasarım Mimarlık’ın Eskişehir Hamamyolu caddesi için tasarlamış olduğu ve şu anda inşaatı devam etmekte olan “Hamamyolu Urban Deck” projesi mimarlık dünyasının prestijli ödüllerinden olan ‘ABB LEAF (Leading European Architecture Forum) Awards 2017’ de ‘Yılın Kentsel Tasarım Projesi’ seçildi. Ödül töreni 21 Eylül’de Londra’da gerçekleşti. Archigram kurucusu Sir Peter Cook ile birlikte Zaha Hadid Architects, BIG (Bjarke Ingels Group), Perkins + Will ve Aedas gibi dünyaca ünlü mimarlık ofislerinin yönetici mimarlarının da jürisinde olduğu LEAF Awards 2017’de Yazgan Tasarım Mimarlık, Avrupa’nın en iyi kentsel tasarım projeleriyle yarıştı.

Geçtiğimiz yılda da Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 2017’de finalist olan proje, birçok ödüle layık görülmeye devam etmektedir.

Odunpazarı’nın en önemli kentsel alanlarından biri olan Hamamyolu caddesinde tasarlanan “Hamamyolu Urban Deck”, projesi ile Yazgan Tasarım Mimarlık yoğun kent dokusunun içinde var olan caddenin canlandırılmasına yönelik bir bakış açısı sağlamayı hedeflemiştir. Geri dönüştürülebilir ahşap kompozit kullanılarak oluşturulan peyzaj elemanlarından, su sistemlerinden ve yoğun bitki dokusundan oluşan bu ‘yeşil yaya aksı’, Odunpazarı’ndan Porsuk Nehri’ne doğru uzanan modern buluşma alanları yaratmaktadır. Proje bu bağlantıyı kentsel ölçekte güçlendirmekle birlikte, üç boyutlu topografyasıyla ziyaretçilerine kent dokusunu farklı bir bakış açısıyla deneyimlemelerini sağlamıştır. Odunpazarı’nın en önemli turistik simgelerinden olan el yapımı camların beton zemine gömülmesiyle oluşturan 1.2 km uzunluğundaki lineer kentsel yaya aksı ile yerel üretimin de projenin içinde yer almasını sağlayan “Hamamyolu Urban Deck”, Odunpazarı Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde tasarlanan heykellerin de yerleştirilmesiyle birlikte, kent için nitelikli bir sergi alanına dönüşmüştür. Aynı zamanda, projede birçok kafe alanları, çocuk oyun alanları ve havuzlar yer almakta, özel olarak tasarlanan aydınlatma elemanları gibi birçok fikrin projeye katılmasıyla Hamamyolu caddesi kentsel dokuya entegre olmakta, her yaştaki kent sakinine ve ziyaretçisine ev sahipliği yapabilmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın