Zehirlenmiş Prenses

Leman S. Darıcıoğlu’nun Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşüme dikkat çeken Zehirlenmiş Prenses isimli performansı, Performistanbul ve Alan İstanbul işbirliği ile 6-15 Şubat tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor.

Performans hakkında:

Kültürel bir yıkım olarak nitelendirebileceğimiz Tarlabaşı yenileme projesi, İstanbul’un metropol olma sürecinde geçirmekte olduğu en kritik dönüşümlerden bir tanesi. Kentin kalbinde yer alan konumu ve toplumun çeşitli marjinal kesimlerini içinde barındırmasıyla dikkatleri hep üzerine toplayan Tarlabaşı bu defa bir performans içinde kendine yeni bir kimlik buluyor.

10 gün boyunca devam edecek ve Tarlabaşı semti ile ALAN İstanbul arasında gerçekleşecek Zehirlenmiş Prenses’te Leman S. Darıcıoğlu, Tarlabaşı bir prenses ise bu prenses nerelerde yaşadı; annesi, babası, arkadaşları, sevgilileri kimler oldu; neden zehirlendi ve tedavisi nasıl devam ediyor sorularına odaklanıyor.

Performistanbul ve Alan İstanbul iş birliği ile sanatseverlerle buluşan Zehirlenmiş Prenses performansı süresince sanatçı, silinmeye çalışan ile olan arasındaki farkın ve silinmeye direnenin peşine düşerek, kentin ve kentsel dönüşümün sokakta şu anda okunan belleğini, geçmişini ve bugününü araştırıyor.

Canlı performans tarihleri:

6-10 Şubat 2017, 15.00-19.00
11-12 Şubat 2017, 11.00-19.00
13-15 Şubat 2017, 11.00-13.00 / 17.00-19.00

Aktif yerleştirme tarihleri:

6-15 Şubat 2017, 11.00-19.00

Web sitesi: www.performistanbul.org
Facebook: www.facebook.com/Performistanbul
Instagram: www.instagram.com/Performistanbul

Leman Darıcıoğlu

İstanbul Queer Art Collective’in bir üyesi. Görsel sanatlar ve performans sanatı alanında üretimler gerçekleştiriyor. İşlerinde bedeni “açılacak bir kaynak” olarak görüyor ve kişisel olanın politik olduğundan, kişisel yaşamların toplumsal yaşamı ortaya koyduğundan yola çıkarak çoğu zaman kişisel yaşamından, deneyimlerinden yola çıkan projeler üretiyor. 2016 Haziranından beri fuckmekitty adlı queer performans projesini yürütüyor. Danışma kurulunda yer aldığı Queer Düş’ün adlı queer teori serisi 2012 yılından beri Sel Yayıncılık’ta yayınlanıyor. Derlediği ve editörlüğünü yaptığı Queer Temaşa adlı kitap 2016 yılında Sel Yayıncılık, Queer Düş’ün serisinden yayınlandı. Şu ana kadar kişisel projelerini Space Debris, 44A, D22, Soho House, Sanatta Görünürlük Festivali, Mamut Art Project, nerdeen nereye, Tüyap Sanat Fuarı gibi galeri veya etkinlik mekanlarında/sanat mecralarında sergiledi. Tüyap Sanat Fuarı Artist 2016’nda Umulmadık Topraklar kapsamında Yekhan Pınarlıgil ve Murat Alat ile Hayal Pavyonu’nun küratörlüğünü üstlendi. http://lemandaricioglu.tumblr.com/

Etiketler

Bir yanıt yazın