Yapay Zeka ve Mimarlık / Tasarım Eğitimi Çalıştay Serisi 1: “Mevcut Gözlemler ve Deneyimler & Soru-Sorun Tespiti”

İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Yapay Zeka ve Mimarlık / Tasarım Eğitimi Çalıştayı” 27 Temmuz Perşembe günü İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Yerleşkesi'nde yapılacak. Mimarlık Kuramcısı Prof. Neil Leach’in de seminer vereceği çalıştay konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık.

Çalıştayın Konusu

Tasarım eğitiminde yapay zekâ kullanımı giderek daha önemli hale gelmektedir. Tasarım eğitiminde birçok fırsat sunan yapay zekânın doğru ve dengeli bir yaklaşımla kullanılması, tasarımcıların, araştırmacıların ve öğrencilerin çalışma verimliliklerinin ve üretkenliklerinin artması gibi konularda önemli fırsatlar ortaya koymaktadır.

Diğer taraftan yapay zekâ kullanımı, birçok avantaj sunsa da bazı sorunları da beraberinde getirebilmektedir. Veri mahremiyeti ve dijital müellifliğe yönelik ihlaller, özgünlük kaybı, tasarım süreçlerinde otomasyonun ölçüsüz kullanımı vb. durumlar yapay zekânın tasarım eğitiminde kullanımında ilk karşılaşılan sorunlar olarak dikkat çekmektedir.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı bu dönüm noktasında “Yapay Zekâ” ve “Tasarım Eğitimi” ilişkisini sorgulayan bir dizi çalıştay düzenlemeyi planlamaktadır. Bu kapsamda çalıştay dizisinin ilkinin odak teması olarak “Mevcut Gözlemler ve Deneyimler & Soru-Sorun Tespiti” başlığı belirlenmiştir. Çalıştay kapsamında katılımcıların günümüze kadar kuramsal ve uygulamalı dersler kapsamında yapay zekâ kullanımına ilişkin mevcut gözlemleri ve deneyimleri paylaşılacak ve konuya ilişkin ilk etap “Soru ve Sorun Tespiti” modülüne ilişkin içerik katkısı üretilecektir.

Çalıştaya katılım ücretsiz ve kontenjan sınırlı olup, katılmak isteyenlerin 26 Temmuz 16:30’a kadar aşağıda yer alan bağlantıdaki katılım formunu doldurmaları beklenmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın