SALT Rotor’u Ağırlıyor

Konuşma, 13 Ocak Cuma günü saat 19:00'da, SALT Beyoğlu Açık Sinema'da gerçekleştirilecek.

SALT, “Bak Kim Var” konuşma serisi kapsamında, uygulama düzeyinde tasarım ve mimarlık projeleri geliştirip gerçekleştiren; endüstri ve inşaat faaliyetlerinde, malzeme akışının hangi biçimde daha iyi kavranabileceği konusuna ilgi duyan bir grup insandan oluşan Belçikalı kolektif Rotor’u ağırlayacak. Rotor’un kurucularından Maarten Geilen ve Tristan Boniver, kolektifin geçmiş projeleri ve peşine düştüğü sorulardan hareketle, bugün ekibin zihnini meşgul eden konuların içyüzünü paylaşacak. Konuşma, 13 Ocak Cuma günü saat 19:00’da, SALT Beyoğlu Açık Sinema’da gerçekleştirilecek.

2005’te kurulan Rotor, kuramsal düzeyde araştırma, sergi, metinler ve konferanslar aracılığıyla; tasarım, maddi kaynaklar ve atık konularına eleştirel yaklaşımlar ortaya koyuyor. Kolektif, 2010 yılında, Venedik Mimarlık Bienali Belçika Pavyonu için, mimarlıkta kullanımın izleri konulu bir sergi gerçekleştirdi. Ayrıca, Londra’daki Barbican Centre’da 19 Şubat’a kadar açık olan; Rem Koolhaas’ın kurucusu olduğu Office for Metropolitan Architecture’ın bir portresini çizen, OMA/Progress sergisinin küratörlüğünü ve tasarımını üstlendi.

Maarten Gielen (Ninove, 1984)
Kariyerine, 15 yaşında, hurdacı ve bit pazarlarından bulduğu dekoratif nesneleri butik ve çiçekçilere satarak başladı. 2002’de Brüksel’e taşınıp, küçük ölçekli kültürel organizasyonlara, kurtarılmış malzemelerin kullanımı konusunda teknik destek veren BSF’yi kurdu. BSF, 2004’te; Brüksel’deki farklı kültür, topluluk ve bölgeleri birbirine bağlamak amacıyla 2 senede bir düzenlenen Zinneke Parade (Zinneke Geçit Töreni) organizasyonuyla birleşti. Bunun üzerine Gielen, endüstriyel atıkların yeniden kullanımını konu edinen bir projeyi başlattı. 2005’te tasarımcı, yönetici ve araştırmacı olarak çalıştığı Rotor’u kurdu.

Tristan Boniver (Brüksel, 1976)
Brüksel’deki Saint-Luc Enstitüsü, Sint-Lucas Mimarlık Okulu ve La Cambre Mimarlık Okulu’nda mimarlık eğitimi aldı. Eğitim hayatı boyunca özel müşteriler ve kurumlar için grafik tasarımı, danışmanlık ve bilgisayar yazılımı yaptı. Ayrıca, Brüksel’deki underground elektronik müzik projelerinde yer aldı. 1999’dan bu yana, Brüksel kolektifi Boups’un üyesi olan Boniver, 2005’te Rotor’un kuruluşu için Maarten Gielen’le birlikte çalıştı. Ocak 2010’da, “Yuvarlak Köşeler” konulu teziyle, mimarlık yapmaya hak kazandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın