Rethinking Heritage / Mirası Yeniden Düşünmek

EFOLT Projects’in Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, 3Dörtgen ve BLOK art space işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Mirası Yeniden Düşünmek” adlı 3 boyutlu kolaj atölyesinin sonucunda ortaya çıkan nesneler 5-21 Mayıs'ta BLOK art space Büyük Valide Han’da.

Sergi, atölye katılımcılarının tasarım süreçlerinde konu edindikleri sorunlar ekseninde hazırladıkları dijital modellerin fiziksel üretimlerinden oluşuyor.

3 boyutlu soyutlama ve kolaj teknikleri ile üretilen ve yeniden kullanılan dijital nesneler, ” Fiziksellik olgusunu öznel ve sosyal değerler üzerinden yeniden anlamlandırılabilir mi?”, “Fiziksellik, yeniden üretim ortamı sağlayan siber mecranın nesneleri üzerindeki deneyimsel aurayı nasıl etkiliyor ve biçimlendiriyor?” gibi sorular üzerine yoğunlaşıyor. Bu sonuç ürünlerden oluşan sergi, katılımcının öznel ve sosyal değerleri olan nesnelerin dışavurumsal yöntemler ile nasıl bütünleştirmeye çalıştığı ve siber ortamın bu fiziksel deneyimi nasıl kendi koşulları içerisinde canlandırabildiğini göstermeyi hedef ediniyor. Proje, sayısal veriler olarak var olan anımsatıcı sosyal miras nesnelerinin değer kavramını nasıl öznelleştirdiğini ayrıca, etkileşim ve üretim metodları aracılığı ile nasıl yeniden kurgulayabileceğini keşfetmeyi amaçlıyor.

Mirası Yeniden Düşünmek atölyesinde tasarlanan eserlerin bir seri üretime dönüşmesinin Valide Han’ın ekolojisi üzerindeki etkisini vurgulamak adına, sergi mekânına 3Dörtgen tarafından bir 3 boyutlu yazıcı yerleştirilecek ve izleyiciler tarafından deneyimlenebilecek. BLOK art space Büyük Valide Han’da gerçekleşecek atölye sergisi her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat 13.00 – 17.00 arasında gezilebilecek.

Kürasyon ve Proje Koordinasyonu: EFOLT Projects (Atanur Andıç, Cansu Şimşek)

Atölye Katılımcıları: Ahmet Bektaş, Alper Yazgan, Başak Haykırer, Çağlar Tozluoğlu, Deniz Beşer, Ece Elbeyi, Eda Emirdağ, Efe Özmen, Ezgi Güler, Fulya Çalışkan, Hazel Bahar Özmen, Ömer Özçelik

Proje Sponsorları ve Destekçileri: Bilgi Üniversitesi, 3Dörtgen, BLOK art space

Dokümantasyon: Caner Kayhan, Emre Tunçel, Erdem Başhan, Esen Tan

Etiketler

Bir yanıt yazın