Kâğıthane Yerel Tarihi: Bir Arşiv Oluşturmak

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nün düzenlediği Çarşamba Seminerleri'nin 4 Nisan'daki konuğu "Miras" temalı sunumu ile Hüseyin Irmak olacak.

“Kâğıthane Yerel Tarihi: Bir Arşiv Oluşturmak” başlıklı sunumunun tanıtım metninden:

Sıfır bilinç ve sıfır materyal ile başlayıp birkaç bin parçalık bir arşive dönüşümün hikâyesi. Bu birikimin ortaya çıkardığı otuz iki kitap. Gücünü sürekliliğinden alan bir koleksiyonun zenginleşme serüveni. İlkokul çocuklarına ödev katkısı sunmak için başlayan öykü. Derledikçe öğrenen, öğrendikçe hem kendini hem yöneticilerini geliştiren, akademik havuza önemli bir birikim sunacak hale gelen bilinç. Varlığıyla yerelde aidiyet duygusunu besleyen, dünü ararken bugünün tarihini yapmayı da öğrenen ve hepsini topyekûn geleceğe bırakma gayretindeki çalışma. Sistemli olma ve kurumlaşma kaygısı taşıyarak gelenek oluşturmak istencinin arka planı.

Hüseyin Irmak, Kabataş Erkek Lisesi ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu (şimdiki İletişim Fakültesi) bitirdi. Aynı üniversitede halkla ilişkiler dalında yüksek lisans yaptı. 1987-89’da Güneş, 1989-91’de ise Tercüman gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. 1991 sonbaharından itibaren Kâğıthane Belediyesi basın danışmanlığı görevinde bulunuyor. Kâğıthane tarihi ile ilgili çok sayıda kitabı bulunuyor. Kurtuluş’un 1970’li yıllarını bir çocuğun gözüyle yazdığı kitabı birinci baskısını 2003’te, “İstanbul’da Bir Kadim Semt, Yaşadığım Kurtuluş” adıyla, yenilenmiş üçüncü baskısını ise 2017’de “Tatavla’dan Kurtuluş’a” ismiyle yaptı. “Dinler Arası Sevda Türküleri” adlı çalışması ise 2009 yılında kitap olarak yayımlandı ve yıllar içinde dört baskı yaptı. Irmak halen İletişim Mezunları Derneği’nin başkanlığı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sosyal İşler Komisyon Başkanlığı’nı yürütüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın