İleri Seviye Permakültür Çalıştayı

Çalıştay, 29 Nisan - 6 Mayıs 2012 tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleşiyor.

Türkiye geçtiğimiz yıllarda sürdürülebilir yaşam tasarım felsefesi/bilimi/sanatı olan permakültürle tanıştı ve bu hareketin hızla yayılmasına şahit oldu. 2009’dan beri pek çok eğitim düzenlendi, 100’den fazla kişi permakültür sertifikası sahibi oldu. Geldiğimiz noktada permakültüre giriş ve sertifika eğitimi alan kişilerin toprak, su, bitkiler ve topluluk çalışmaları konularında uygulamalarla daha derinlemesine öğrenebilecekleri bir atölye çalışması hayal ettik. Son 3 yıldır Türkiye’de eğitimler veren ve permakültürün öncülerinden Penny Livingston-Stark ve Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün kurucusu Mustafa Bakır’ın, permakültürü aktif olarak uygulayan güçlü bir asistan kadrosunun desteğiyle vereceği bu ileri seviye permakültür çalıştayı, permakültür bilgi ve tecrübe birikimimizi ciddi anlamda arttıracak.

Çalıştay’da işlenecek konular…
Konular, Türkçe çeviriyle, teorik ve uygulamalı olarak işlenecektir.

Toprak: Şehir bahçesinde veya küçük bir çiftlikte toprağı geliştirme yöntemleri ve verimlilik sistemleri oluşturulması. Kompost, gübre, solucan gübresi, yüzey yeşillendirme (yeşil gübre), örtü malçlama ve daha fazlası
Su: Hasat etme, saflaştırma, yağmur suyu ve gri su idaresi
Bitkiler: Gıda Ormanları tasarımı: Bir ormanı taklit eden ancak insan kullanımı için hayli kullanışlı bitkiler sunan bir tarımsal sistem yaratmak. Tohum saklama, doğal ilaç yapma ve yenebilir yabani bitki hasadı yöntemlerini inceleyeceğiz.
Topluluk: Kolektif vizyon oluşturmak, ortak kararlar almak, aksiyon planlaması yapmak ve sağlıklı topluluk iletişimi için kullanılabilecek katılımcı grup süreçlerine bakacağız.

Temel permakültür bilgisene ya da permakültür sertifikasına sahip şehir planlamacıları, peyzaj mimarları ve tasarımcıları, çiftçiler, toprak sahipleri, bahçıvanlar, eğitimciler, öğrenciler, yazarlar ile sürdürülebilirlik ve dirençlilik konularına ilgi duyanların yararlanabileceği atölyemiz, özellikle aşağıdaki kimseler içindir:

kırsal alanda ya da şehirde yaşamını sürdürülebilir kılmak ve insanı ve doğayı gözetecek şekilde tasarlamak isteyenler,
her türlü tarla ve bahçe sahibi olanlar,
ileride toprak sahibi olmak isteyenler,
kırsal alanda ya da şehirde arazi planlaması ve peyzaj tasarımı yapanlar,
permakültür eğitimi vermek isteyenler,
arazi kullanımı ve planlaması eğitimi vermek isteyenler.

Ücret
Yerel, tamamen doğal ve lezzetli tüm yemekler dahildir.
kendi çadırınızla konaklama – 650 TL
paylaşılan odalarda konaklama – 750 TL
köydeki bir ailenin evinde konaklama – 750 TL
* Yeni Köy oluşumunda 3, 4, 6 ve 8 yataklı odalar bulunmaktadır. Tüm odalar için fiyat aynı olup, kayıt ve ödemesini önce tamamlayana öncelikli rezervasyon yapılır. Aile evlerinde odalar 2-3 yataklı olup, Yeni Köy’e 15dk. yürüme mesafesindedir.
* Burs imkanı yaratabilmek amacıyla, sizleri ücretten daha fazlasını ödemeye davet ederiz.
* Burs için: Eğer katılmak istiyor, ancak fiyatı karşılanamaz buluyorsanız lütfen bizimle temas edin.

Etiketler

Bir yanıt yazın