FSMVÜ Tasarım Günleri

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen FSMVÜ Tasarım Günleri, 22-23 Şubat’ta Haliç Yerleşkesi’nde yapılacak.

FSMVÜ Tasarım Günleri kapsamında, çeşitli alanlardan tasarımcıların yürüteceği eş zamanlı 15 atölye; mimarlık, iç mimarlık, güzel sanatlar ve tasarım bölümlerinden öğrencilerin yanı sıra farklı bakış açıları edinmek, yeni şeyler deneyimlemek isteyen herkesin katılımına açıktır.

Katılım için detaylı bilgiye fsmvutasarimgunleri Instagram hesabından ulaşılabilir. Ayrıca üniversitenin web sitesinden de bilgi almak mümkün.

10:00 – 17:00 saatleri arasında yapılacak olan atölyeler şu şekilde:

1. Peephole

Öğr. Gör. Polat Canpolat ve Öğr. Gör. Onur Aziz Öztekin’in yürütücülüğünü yapacağı atölye kapsamında buluntu malzemeyle spontane mekânlar yaratmak ve peephole tekniğiyle ve ışıkla öğrencinin doğrudan algıları ve etkinlikleriyle kazandığı bilgi, beceri, tavırların bütününü geliştirmelerini sağlamak amaçlanıyor.

2. Mozaik Atölyesi

Nimet Öztank ve Ahmet Bilal Uzkuç’un yürütücülüğünü yapacağı atölye kapsamında öğrencilerle “Doğal Taş Mozaik” tekniği ile Bauhaus akımına ait desenler çalışılacaktır.

3. Kamu.sal

Melis Yılmaz’ın yürütücülüğünü yapacağı atölye kapsamında katılımcıların kamusal mekânın ortaya çıkışı ve gelişimi hakkında fikir sahibi olması, kamusal mekânı sorgulaması ve farklı bakış açılarını keşfetmesi hedefleniyor.

4. Sinemada Mekân Kullanımı / Kısa Film Atölyesi

Koray Sevindi’nin yürüteceği atölyede katılımcılara temel sinematografi ve senaryo temelinin verilmesi, katılımcıların yaşadıkları mekânı soyut ve somut olarak analiz ederek keşfetmesi ve bir filmin malzemesi haline getirmeyi öğrenmeleri amaçlanıyor.

5. Charrette

Dr. Öğr. Üyesi olan Hakkı Can Özkan’ın atölye çalışmasında, mimarlık ve iç mimarlık disiplinlerinin ortak bir problem üzerinde hızlı, kolektif ve intensif bir diyalogla çözüm üretme ve sunma becerileri geliştirilecektir.

6. Kil Üstüne Cephe Tasarımı

Deniz Akyurt’un yürütücülüğündeki atölyede, mimari yapı elemanları uygun oranda küçültülerek yapı malzemesi üzerine deneysel cephe tasarımları yapılacaktır.

7. Mobilya Tasarım Aşaması Ve Prototip – Nasıl Yapılır?

Tarık Korkmaz’ın yürütücülüğünü yapacağı atölye çalışmasında bir mobilya tasarımı yaparken nelerden esinlenebilineceği ve bunun malzemeye yansımasının araştırılması, mobilyanın tablası, ayağının yapım aşamalarını basit malzemelerle uygulamalı olarak her bir öğrencinin deneyimleyebilmesi amaçlanıyor.

8. Moda’nın Modern Mimarlık Mirasının Korunması

Hayriye İsmailoğlu’nun yürütücülüğünü yapacağı atölyede Kadıköy-Moda modern mimarlık mirası üzerine belgeleme çalışması yapılacaktır.

9. Sulu Boya Atölyesi

Mimarlık öğrencisi Zişan Güveli’nin yürütücülüğünü yapacağı atölyede sulu boyaya ilgisi olan insanları bir araya getirmek ve ilk adımı birlikte atmak amaçlanıyor.

10. aTölye T-shirt

Sultan Erdoğan ve Fatma Kaya’nın yürütücülüğünü yapacağı atölyede T-shirt tasarımı yapılacaktır.

11. Beni Bul!

Mesut Dural’ın yürütücülüğünü yapacağı atölyede mimarlık öğrencilerinin uzamsal becerilerini geliştirilmek için tasarlanan bir masa oyunu oynanacaktır.

12. Kültürel Miras Ve Kültür Rotaları

Merve Aslı Kara Yüksel’in yürütücülüğünü yapacağı atölyede kültür mirasının korunmasında alternatif bir araç olarak kültür rotaları kavramının tanımlanması ve amaca yönelik kullanımı amaçlanıyor.

13. Seramik Atölyesi

Serap Erdoğan ve Mahsun Kaplan’ın yürütücülüğünü yapacağı atölyede seramik çamuru ile serbest şekillendirme yöntemi kullanılarak tasarım yapılacaktır.

14. Katlanmış Mekânlar

Hale Nur Çakar’ın yürütücülüğünü yapacağı atölyede tasarım yöntemi olarak kağıt katlama/origami yöntemini deneyimlemek ve yöntemin mimaride kullanım alanları hakkında fikir sahibi olmak amaçlanıyor.

15. 5×10+60

Yüksek mimarlar Ayça Yazıcı, Gizem Özer, Ömer Yeşildal ve Dr. Hakkı Can Özkan’ın yürütücülüğünü yapacağı atölye kapsamında katılımcılara çeşitli tasarım görevleri verilecek ve verilen süre içinde bu görevler yerine getirilmeye çalışılacak. Kısa sürede beyin fırtınası yaparak fikir üretmek ve tasarım yapabilmek amaçlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın