Cumhuriyetin Mimarlığından Akademili Portreler VIII – Esad Suher

Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği “Cumhuriyetin Mimarlığından Akademili Portreler” başlıklı toplantı dizisinin sekizincisi ve sonuncusu Esad Suher'e ayrıldı.

5 Ocak 2024, Cuma günü MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Halil Dikmen Konferans Salonu’nda saat 14:00’de başlayacak toplantıda konuşmacılar Berrin Şahin Diri, Arbil Öktünç ve Dilvin Hazal Akkaya Usman sunumlarında Esad Suher’in idareci-eğitimci kimliğini ve mimarlık üretimini ele alacaklar. Toplantının moderatörlüğünü MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nezih R. Aysel üstleniyor.

Konuşmacıların kısa özgeçmişleri:

Berrin Şahin Diri

1970 Ankara doğumlu olan Berrin Şahin Diri, 1988 yılında başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 1994 Şubatında mezun olur. Limited adlı şirkette mimari büro çalışma hayatı başlayan Şahin Diri 1995 yılı Kasım ayında Yapı Bilgisi Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlar. Prof. Dr. Saadettin Ökten danışmanlığında hazırladığı “Alışveriş Merkezi Yatırımlarının Türkiye Koşullarında İrdelenmesi ve Antalya Örneği” başlıklı doktora tezini 2001 yılında vererek doktor unvanını alan Şahin Diri aynı yıl yardımcı doçent kadrosuna atanır. 2008 yılı Haziran ayında kendisi gibi öğretim üyesi olan Ahmet Cüneyd Diri ile evlenen Şahin Diri 2023 yılı Eylül ayında emekli olur.

Arbil Öktünç

Arbil Ötkünç 2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 2004 yılında Bordeaux Peyzaj ve Mimarlık Okulu’nda, Kültürel Miras ve Doğal Afetler Master Programı’nı; 2005 yılında MSGSÜ, Bina Bilgisi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. 2010 yılında, “Yeri (Yeniden) İnşa Etmek” başlıklı teziyle Grenoble Üniversitesi’nden doktora unvanı aldı. Doç. Dr. Arbil Ötkünç, 2002 yılından beri MSGSÜ, Mimarlık Bölümü, Bina Bilgisi Bilim Dalı’nda çalışmaktadır. Mimarlıkta yer kavramı üzerine kitap bölümleri ve makaleler yazmakta, bildiriler vermektedir. Cumhuriyet Dönemi Modern Mimarlık Mirası konularında monografiler üretmekte, kentsel biçim araştırmaları konusunda çalışmaktadır.

Dilvin Hazal Akkaya Usman

Dilvin Hazal Akkaya, 2009 yılında MSGSÜ, Mimarlık Bölümü’nü, 2018 yılında ise MSGSÜ Bina Bilgisi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. 2014 yılından beri MSGSÜ Bina Bilgisi Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. 2019 yılında başladığı doktora programına “Yeni Kent ve Konut Biçimleri: İstanbul’da 2000 Yılı Sonrasında Üretilen Yüksek Konut Blokları” başlıklı tez çalışmasıyla devam etmektedir. Doktora çalışmasının paralelinde toplu konut ve kent ölçeği arasında bağlantı kuran tipomorfolojik yaklaşımlara odaklanan çalışmalara yönelmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın