Açık Ders: “Mimarlık Eğitimine Kişisel Bir Bakış”

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri sergisi kapsamında düzenlenen açık ders, mimar-akademisyen Arda İnceoğlu'nun katılımıyla 22 Mart 2024 tarihinde saat 18:00'da çevrimiçi olarak yapılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Nezih Eldem’in tasarladığı 109 Numaralı Konferans Salonu
Salt Araştırma, Nezih Eldem Arşivi

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri sergisi kapsamında düzenlenen açık derste mimar-akademisyen Arda İnceoğlu, mimarlık eğitiminin tarihini ve gelişim sürecini Türkiye ve ABD’deki öğrencilik dönemi ile mesleki deneyimleri üzerinden değerlendirecek. Mimarlık pratiğinin merkezinde olan stüdyo ile bu eğitim modelinin değişiminin yanı sıra üniversite ve meslek eğitimi ilişkisi, Türkiye ve dünyada yaşanan krizlerin eğitime etkisi gibi konular üzerinde duracak.

Program herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Katılım için bu bağlantıdan kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri sergisi Jotun ve Kalebodur’un destekleri, Eureko Sigorta’nın katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.

Arda İnceoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1989 yılında mezun oldu. Charles Correa’nın Mumbai ofisinde çalıştı. Yüksek lisans eğitimini Fulbright bursu ile North Carolina State University College of Design’da tamamladı. 1992-2013 yıllarında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde; 2001-2002 ve 2013-2014 yıllarında North Carolina State University’de öğretim üyesi olarak mimari tasarım ve mimarlık kuramı dersleri verdi. Mimarlık eğitimi ve araştırmalarının yanında mesleki pratiğini de sürdüren İnceoğlu, 2014’ten beri MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin kurucu dekanı olarak görev yapmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın