2022 Bodrum Taş Atölyesi

Bu yıl üçüncü kez, 5-15 Eylül 2022 tarihleri arasında, Ahmet İğdirligil önderliğinde ve Gümüşlük Akademisi Vakfı ev sahipliğinde, ulusal açık çağrı ile yapılacak olan Bodrum Taş Atölyesi’nin teması, “Myndos Antik Kenti” olarak belirlendi. Başvurular için son tarih 20 Ağustos Cumartesi, saat 23.59.

 

Bodrum Taş Atölyesi, Ahmet İğdirligil önderliğinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yerel mimari ve malzemeyi tanıma istekleri üzerine oluşturulmuştur. Üç dönem süren atölye sürecinde hamam tasarımının yanı sıra rölöve, eskiz, analiz, fotoğrafla belgeleme çalışmaları yapılmıştır.

Bodrum Taş Atölyesi 2019 yılında ilk kez mimarlık öğrencilerine açık olarak “Sandıma Köyü’nü Yeniden Düşünmek” temasıyla gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte katılımcıların Sandıma’yı nasıl okuduklarına dair bireysel ve kolektif çalışmalar yapılmıştır. Sandıma Köyü terkedilmiş ve harabe halinde olsa bile yöresel mimarlık konusunda kendisinden öğrenilecek çok şeyi olan, yakın gelecekte özgünlüğünü yitirecek bir yerleşimdir. Sandıma, kaybedilmeden önce onu son kez düşünmek, tartışmak ve belgelemek 2021 Bodrum Taş Atölyesi’nin fikirsel altyapısını oluşturmuştur.

Bu yıl üçüncü kez, 5-15 Eylül 2022 tarihleri arasında, ulusal açık çağrı ile yapılacak olan Bodrum Taş Atölyesi’nin teması, “Myndos Antik Kenti” olarak belirlenmiştir. Prehistorik çağdan günümüze kadar önemli bir yerleşim olan Myndos (Gümüşlük) 1. derece sit alanı olmaktan çıkarılmış, böylece gün yüzüne çıkarılmadan yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu bağlamda Myndos Antik Kenti bu seneki atölyenin çalışma konusu olmuştur.

Atölye kapsamında kökleri kadim uygarlıklara uzanan, binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan, gelenekten gelen mimarlık bilgisi irdelenecektir. Bu doğrultuda antik yerleşkeler, Osmanlı yapıları, yerel mimarlık örnekleri ve çağdaş mimarlık yapıları incelenecektir. Konuk hocaların sunumları ve belgesel gösterimleri olacaktır.

Bodrum Taş Atölyesi kapsamında tamamlanan projelerin sunumu 6 Ağustos 2022 tarihinde online olarak gerçekleşecektir.

Başvurular için son tarih: 20 Ağustos Cumartesi Saat 23.59

Başvuru formuna buradan ulaşabilir, sorularınız için bodrumtasatolyesi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Yer: Gümüşlük Akademisi Vakfı, Bodrum

Konaklama ücreti:

Günlük konaklama+kahvaltı: Kişi başı 250 TL / gece

Yemek ücreti: Öğle ve akşam yemekleri 45 TL / öğün. Yemek isteyenlerin bir gün öncesinden haber vermesi gerekiyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın