2021 Bodrum Taş Atölyesi

1-9 Eylül tarihleri arasında Ahmet İğdirligil önderliğinde yapılacak olan Bodrum Taş Atölyesi'ne, Gümüşlük Akademisi Vakfı ev sahipliği yapacak.

Bodrum Taş Atölyesi, Ahmet İğdirligil önderliğinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yerel mimari ve malzemeyi tanıma istekleri üzerine oluşturulmuştur. Üç dönem süren atölye sürecinde hamam tasarımının yanı sıra rölöve, eskiz, analiz, fotoğrafla belgeleme çalışmaları yapılmıştır.

Bodrum Taş Atölyesi 2019 yılında ilk kez mimarlık öğrencilerine açık olarak “Sandıma Köyü’nü Yeniden Düşünmek” temasıyla gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte katılımcıların Sandıma’yı nasıl okuduklarına dair bireysel ve kolektif çalışmalar yapılmıştır. Sandıma Köyü terk edilmiş ve harabe halinde olsa bile yöresel mimarlık konusunda kendisinden öğrenilecek çok şeyi olan, yakın gelecekte özgünlüğünü yitirecek bir yerleşimdir. Sandıma, kaybedilmeden önce onu son kez düşünmek, tartışmak ve belgelemek 2021 Bodrum Taş Atölyesi’nin fikirsel altyapısını oluşturmuştur. Bu yıl ikinci kez mimarlık öğrencilerine açık olarak yapılacak Bodrum Taş Atölyesi’nin teması, “Sandıma Köyü’nü Son Kez Düşünmek” olarak belirlenmiştir.

Atölye kapsamında kökleri kadim uygarlıklara uzanan, binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan, gelenekten gelen mimarlık bilgisi irdelenecektir. Bu doğrultuda antik yerleşkeler, Osmanlı Dönemi yapıları, yerel mimarlık örnekleri ve çağdaş mimarlık yapıları incelenecektir. Konuk hocaların sunumları ve belgesel gösterimleri olacaktır.

Bu yıl atölye çalışmaları 1-9 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Bodrum Taş Atölyesi 2019 kapsamında tamamlanan projelerin sunumu 13 Temmuz 2021 tarihinde online olarak gerçekleşecektir.

Başvurular için son tarih: 31 Temmuz Cumartesi saat 23.59

Başvuru formuna buradan ulaşabilir, sorularınız için bodrumtasatolyesi@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Yer: Gümüşlük Akademisi Vakfı, Bodrum

Konaklama ücreti:

  • 3 kişi koğuşta  konaklama+kahvaltı: Kişi başı 110 TL / gece
  • 2 kişilik odada konaklama+kahvaltı: Kişi başı 125 TL / gece
  • 1 kişilik odada konaklama+kahvaltı: Kişi başı 200 TL / gece

Yemek ücreti: Öğle ve akşam yemekleri 30 TL / öğün. Yemek isteyenlerin bir gün öncesinden haber vermesi gerekiyor.

Etiketler

2 yorum

  • meltem zeybek says:

    BODRUM TAŞ ATÖLYESİ PROGRAMI (1-9 Eylül 2021)

    1.09.2021 – Çarşamba – Gümüşlük Akademiye geliş, yerleşme ve tanışma.

    Bodrum yarımadasındaki yöresel taş yapılar ve Sandıma hakkında bilgiler içeren bir sunum yapılması. Atölye programının açıklanması. Proje konusunun verilmesi ve açıklanması.

    2.09.2021 – Perşembe – Sabah erken Sandıma gezisi, YK öğle yemeği, Ai evi,
    Richard Meier evi, W evi, (YK Marina), Koyunbaba Antik Taş Ocağı, Mustafa Paşa kulesi gezisi.

    3.09.2021 –Cuma – Konsept proje çalışmalarına başlanması ve ekiplerin kendi aralarında fikir paylaşımında bulunması.
    Akşam: ”Bodrum’un Suskun Çanları” Belgesel gösterimi.

    4.09.2021 – Cumartesi – Bodrum Mimarlık Kütüphanesi, Osmanlı Tersanesi, Bodrum Kalesi, KB Evi, S. Yazıcı Evi, D. Frey evi, G. Bass Evi, Pedasa Leleg Evleri gezisi.

    5.09.2021 – Pazar – Konsept proje çalışmalarının tamamlanması ve grupların bir arada bu kararları incelemeleri ve projeler üzerinde çalışılmaya devam edilmesi.
    Akşam: Konuk hocanın sunumu / Belgesel gösterimi.

    6.09.2021 – Pazartesi – Bu zamana kadar grupların yaptığı çalışmaların değerlendirilmesi, kritik edilmesi. Projelerin sunumda edinilen bilgiler doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi ve tartışılması.
    Akşam: Belgesel gösterimi.

    7.09.2021 –Salı – Ekiplerin çalışmalarına devam etmesi.

    8.09.2021 –Çarşamba- Projelerin bir jüri karşısında anlatılması, fikir paylaşımı yapılması ve yapılan işlerin kritik edilmesi.

    9.09.2021 –Perşembe- Projelerin tamamlanması ve tüm çalışmaların hep birlikte katalog haline getirilmesi. Atölye değerlendirilmesinin yapılması ve vedalaşma.

    *Atölye programında değişiklikler olabilir.
    *Gelişmelerden haberdar olmak için instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.
    https://bit.ly/2KBPnTQ

  • meltem zeybek says:

    2019 Bodrum Taş Atölyesi kapsamında “Sandıma’yı Yeniden Düşünmek” temasıyla
    üretilen projelerin sunumları 13 Temmuz 2021 saat 20.30’da Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.
    *Etkinlik herkesin katılımına açıktır.

    Etkinliğe; https://us04web.zoom.us/j/72638318026?pwd=dSs4cmtFd0oxS2ZEeFN0aW80UlV0QT09 link üzerinden katılım sağlayabilir, gelişmelerden haberdar olmak için instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.
    https://bit.ly/2KBPnTQ

Bir yanıt yazın