2020 Dünya Mimarlık Günü Paneli: Genç Gözüyle, Genç Sözüyle

2020 Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla Mimarlar Odası tarafından, 6 Ekim’de “Genç Gözüyle, Genç Sözüyle” başlığıyla düzenlenecek panel; “Daha İyi Bir Kentsel Geleceğe Doğru” teması çerçevesinde genç, yaratıcı değerlendirmeleri duyuracak. Ömer Selçuk Baz, Pınar Gökbayrak, Ali Hızıroğlu ve Emre Torbaoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı panel Deniz İncedayı’nın moderatörlüğünde yapılacak.

Etkinlik metni:

1985 yılından bu yana Dünya Mimarlık Günü her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanıyor. Meslek alanımızın güncel tartışma başlıklarına paralel olarak, Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından seçilen Dünya Mimarlık Günü teması bu yıl, “Daha İyi Bir Kentsel Geleceğe Doğru” olarak belirlendi.

Seçilen tema, bugün kentsel ve mimari tasarım süreçlerinin çağdaş, bilimsel araştırmalar rehberliğinde, uzman katkılarıyla ve toplumsal, yerel katılımlarla desteklenmesinin önemine vurgu yapıyor. Bu yaklaşımın kapsayıcı, yapıcı tartışmalarla, günümüz olanaklarını kullanan yenilikçi yöntemlerle yaşama taşınabilmesi ise, sağlıklı ortak geleceğimiz açısından bir olmazsa olmaz. 2020 Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla Mimarlar Odası tarafından, 6 Ekim 2020 Salı günü, saat 18.00’de “Genç Gözüyle, Genç Sözüyle” başlığıyla düzenlenecek panel; “Daha İyi Bir Kentsel Geleceğe Doğru” teması çerçevesinde genç, yaratıcı değerlendirmeleri duyuracak.

2020 / XVII. Ulusal Mimarlık Ödülü sahipleri arasında yer alan mimarlar Ömer Selçuk Baz, Pınar Gökbayrak, Ali Hızıroğlu ve Emre Torbaoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı panel, Mimarlar Odası Genel Başkanı Prof. Dr. Deniz İncedayı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

YouTube üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan panele katılımlarınızı dileriz.

TMMOB MİMARLAR ODASI

YouTube canlı yayın bağlantısı:
https://youtu.be/knjqZVYTEP8

Etiketler

Bir yanıt yazın