2016 BETONART Mimarlık Yaz Okulu Başlıyor

15. BETONART Mimarlık Yaz Okulu, "nForm nScript: Dijital ve Kalıpsız Şekil Alma Halleri" temasıyla, 5-13 Ağustos tarihleri arasında Adana'da gerçekleşecek.

Her yıl başka bir kentte, o bölgede hizmet veren çimento fabrikasının desteğiyle düzenlenen BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun bu yılki ev sahibi, OYAK Çimento Grubu’nun Adana Çimento Fabrikası olacak. Ferhan Yalçın’ın koordinatörlüğünü Coşkun Çağlar Armağan, Ozan Avcı, Avşar Gürpınar, Ertunç Hünkar ve Ecem Sarıçayır’ın moderatörlüğünü yapacağı atölyenin bu yılki teması “nForm nScript: Dijital ve Kalıpsız Şekil Alma Halleri”.

Küratör Nilüfer Kozikoğlu atölyenin temasını şu şekilde açıklıyor;

,”Dijital ve analog model ve kalıp yapma keşifleri, kendinden şekil almalar, invasiv kürlenme deneyleri ile malzeme odaklı morfolojik atölye, üç ana koldan yürütülecek. Bunlardan ilki dijital kalıp üretim teknikleri: Sayısal parametrik modelleri, lazer kesim ve benzeri yöntemlerle kalıp hazırlığı ve katmanlı döküm ve birleştirme süreçleri incelenecek. İkincisi kalıpsız şekil alma/verme yöntemleri: Özellikle akışkanlık değerlerinde farklılıklarla döküm deneyleri ve kalıcı kalıp (opuscementia roma duvarları gibi) örnekleri gözlemlenecek. Sonuncusu olan ‘Inscriptions’ ise iz bırakma, montajlama, hazır hacimlerden koya çıkarma tekniklerini irdeleyecek.”

15. BETONART Mimarlık Yaz Okulu ile ilgili detaylara ve gelişmelere Betonart’ın web sitesinden ulaşabilir ve yaz okulu sırasında süreci facebook, twitter ve yaz okulunun blog sayfasından takip edebilirsiniz.

Facebook için: https://www.facebook.com/betonartyazokulu/
Twitter için: https://twitter.com/betonart2016
Blog için: https://betonartyazokulu2016.wordpress.com

Etiketler

Bir yanıt yazın