2016 Akdeniz Mimar Sinan Ödülü Sergisi

MSGSÜ yürütücülüğünde MED 21 Programı kapsamında verilen “Akdeniz Mimar Sinan Ödülü” töreni ve sergi açılışı 3 Ekim 2016, 17.30’da MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. Sergi 3-9 Ekim tarihleri arasında görülebilir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, MED 21 Programı kapsamında, Yunanistan- Aristotle University-Selanik, İtalya Politechnico di Milano, Tunus-Superior Scholl of Architecture of Tunis ve Karadağ Petrovitch Njegosh of Montenegro Vakfı’nın katılımlarıyla Akdeniz coğrafyasının kentsel ve mimari değerlerini öne çıkaran eserleri teşvik etmek amacıyla 2014’ten bu yana “Akdeniz Mimar Sinan Ödülü” Ödül Programı’nı yürütmektedir.

Bu yıl ikincisi verilecek olan “Akdeniz Mimar Sinan Ödülü”, Akdeniz coğrafyasının ülkeleri arasında ortak kültürel zenginlik konusunda farkındalık yaratmak, Akdeniz’in özgün kültürel değerlerini korumak ve yaşatmak amacıyla mimarlık alanında önemli eserler veren Akdenizli mimarları ve başarılı öğrencileri kapsayacak şekilde iki kategoride yürütülen bir ödül programıdır.

2016 yılında Akdeniz’in Kuzey ve Güney ülkelerini kapsayan iki kategoride yapılan değerlendirme sonrasında Seçici Kurul, Kuzey Akdeniz bölgesinden Fransız mimar Christian de Portzamparc’ı, Güney Akdeniz bölgesinden ise Fas’lı mimarlar, Saad el Kabbaj-Driss Kettani-Mohamed Amine Siana Architects’i ödüle layık bulmuştur.

Öğrenci kategorisinde ise Güney Akdeniz bölgesinden birincik ödülüne Mohammed Mashhour Batman, mansiyon ödüllerine ise Hassane Jeljeli, Ali Abidi değer bulunmuştur. Kuzey Akdeniz bölgesinden birincilik ödülüne Despoina Valiadi, Efthymia Stamatopoulou, Thaleia-Dimitra Stenefanaki, Mansiyon ödüllerine de Onur Değirmenci, Aliki Vaina ve Iriana Vaina, Anna Vasileou, Eleni Boufeti layık bulunmuştur. Ödül alan projeler Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Tekkube Salonu’nda 3-9 Ekim arası görülebilir. 

Ödül Töreni, Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan “Dünya Mimarlık Günü’nde” 3 Ekim 2016’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecektir. Aynı gün, ödül töreni ile birlikte ödül alan öğrencilerin projelerini içeren serginin açılışı yapılacaktır. 4 Ekim 2016’da ise Güney ve Kuzey Akdeniz Bölgelerinden ödül alan mimarların konferansları Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleşecektir.  

Etiketler

Bir yanıt yazın