2013 IDA Congress Istanbul

Kongre, 15-16-17 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Tasarım konusunda dünyanın en geniş katılımlı ve prestijli zirvesi olan ve 15-16-17 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek IDA Kongresi’ne http://www.idacongress.com/ adresindeki web sitesi üzerinden kayıtlar başladı. Konuyla ilgili İTÜ’den yapılan açıklamada, tasarım öğrencilerine ve profesyonellerine özel kayıt imkanlarının sunulduğu kaydedilirken; kongrenin akademik ayağını oluşturan Eğitim Konferansı’na 48 farklı ülkeden 261 bildiri başvurusunda bulunulduğunun altı çizildi.

Tasarım Lehçeleri” temasıyla düzenlenecek ve sektörün en büyük oyuncularını İstanbul’da buluşturacak kongre için hazırlanan zengin programın kesinleşen buluşmaları arasında “Tasarım Ödüllerinin Ölçütleri” ve “Hizmet Tasarımı” başlıklı paralel oturumlar yer alıyor.

“Tasarım Ödüllerinin Ölçütleri”; Red Dot Tasarım Ödüllerinin kurucusu Peter Zec ve iF Tasarım Ödülleri Genel Müdürü Ralph Wiegmann’ın katılımıyla tasarım ödülleri endüstrisi üzerine hararetli bir tartışma platformu sunarken, Forschungszentrum Hizmet Tasarımı Yöneticisi Birgit Mager, Lapland Üniversitesi Öğretim Görevlisi Satu Miettinen ve Inssbruck Yönetim Merkezi Danışmanı Marc Stickdor’un katılacağı “Hizmet Tasarımı” başlıklı oturum, tasarımın hizmet sektöründeki fonksiyonunu farklı boyutlarıyla ele alacak.

Eğitim Konferansı’nın açılış konuşmacısı Aalto Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Kalevi Ekman ise, mühendislik ve endüstriyel tasarım disiplinlerine ait farklı bakış açılarının ürün geliştirme süreçlerine katkısını irdeleyecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın