Gösterim: Infinity According to Florian [Florian’a Göre Sonsuzluk]

Salt, 1985’ten bu yana her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü kapsamında Kalebodur desteğiyle film gösterimi ve söyleşi programı düzenliyor.

Açık Sinema

Infinity According to Florian [Florian’a Göre Sonsuzluk] (2022)
Yönetmen: Oleksiy Radynski
70 dakika
Ukraynaca; Türkçe altyazılı

Ukrayna’nın önde gelen mimarlarından Florian Yuriev, 1980’lerin sonunda inzivada olduğu sırada, “Uçan Daire” olarak da anılan ikonik mimari eserinin alışveriş merkezine dönüştürülmek üzere bir yatırımcıya kiralandığını öğrenir. Yuriev, 1960’ların ortasında bir konser salonu olarak tasarladığı yapısının, Kiev’in en büyük binasını inşa ederek gücünü ve parasını göstermekten başka bir vizyonu olmayan yatırımcının elinde yok olmasına karşı direnmeye kararlıdır. İş dünyası ve belediye yetkililerinin umursamaz tavırlarına rağmen, bir grup genç mimarın desteğiyle başlattığı kampanya kısa sürede beklenmedik bir zaferle sonuçlanır.

Prömiyerini Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde yapan belgesel, 19. Millennium Docs Against Gravity Film Festivali’nde “En İyi Ukrayna Filmi” ve 36. Pärnu Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde “En İyi Sanat Filmi” ödülüne layık görüldü.

Gösterim, Kalebodur desteğiyle hazırlanan Dünya Mimarlık Günü programı kapsamında 3 Ekim Salı günü saat 19.00’da Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek.

Kievli sanatçı, yazar ve yönetmen Oleksiy Radynski (d. 1984, Ukrayna), üretiminde Sovyet mimari mirasının yanı sıra Sovyet sonrası dönemdeki yeniden yapılanma süreçlerinin yarattığı toplumsal gerilim ve kültürel çelişkilere odaklanıyor.

Yerler sınırlıdır, rezervasyon yapılmamaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın