Çin’de Bir Göl Kenarında Kristal Formunda Ahşap Kabinler

Wiki World tarafından tasarlanan ahşap odalar Huanggang şehrinin Fragrant Gölü kenarında yer alıyor.

Sprite Kabin, Wuhan merkezli ofis Wiki World tarafından tasarlanan kendine özgü, doğal yaşam evleri serisinin bir parçası. Yapı topluluğu, göl yarımadasının bitişiğinde yer alıyor ve bir bambu ormanıyla çevrili kristal formlu ahşap konutlardan oluşuyor.

Geometrik yapı, üç altıgen plana sahip ve her biri bir kenarı paylaşarak oturma odası, yatak odası ve banyoyu oluşturuyor.

Tamamen lamine ahşaptan inşa edilen dış cephe rustik, balık derisi benzeri bir kabuğa sahipken, iç yüzey yansıtıcı alüminyum plakalardan üretilmiş. Her bir düzensiz bileşen ve düğüm, yerinde eksiksiz bir montaj elde etmek için dijital teknoloji aracılığıyla tasarlanmış.

Kabinler, düzensiz pencere açıklıklarına sahip. Proje, bitki örtüsünü ve ağaçları yerinde tutarak ve ormanlık alanı koruyarak doğal yapı konseptine bağlı kalıyor.

Kabinlerin dış cephesinde, orijinal yabani ahşap yapım yönteminin devamı olarak, elle fırınlanmış karbonize levhalar kullanılmış. Sonuç olarak tasarım, dış etkenlere uyum sağlayıp peyzajın bir parçası haline geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın